Дядо Коледа дойде с влакче, то остана в Разград и първо премина под “Персеиди в нощно небе”

Дядо Коледа пристигна с влакче на тържеството за запалване на светлините на градската коледна елха и остави транспортното си средство, за да се возят на него децата на Разград. Със запалването на светлините на коледната елха и включването на светлините на новата коледна украса „Персеиди в нощно небе” официално бе открит и коледният базар в района на площад „Независимост” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

В програмата на тържеството участваха деца от три извънучилищни форми на обучение: коледарска група от ДТШ”Хорце” към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова; Градски мажоретен състав към ЦПЛР ЦРД с ръководител Емилия Борисова; Мартина Матева от Детска музикална школа към НЧ”Развитие 1869” с вокален педагог Детелина Тодорова; вокална група „Енджой” с вокален педагог Адриан Маджаров.

Приветствие към децата и техните родители отправи заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на всички да са здрави, да изживеят светли и щастливи празници, да обичат Разград, защото той има нужда от всички нас. Г-н Добрев насочи вниманието на децата, че в детския кът до паметника на Майстор Манол има голяма пощенска кутия, в която се събират писмата с желаните подаръци от Дядо Коледа и ги призова да посетят „Царството на Дядо Коледа”, а заедно с родителите си – и коледния базар с артикули за празниците.

Дядо Коледа обясни пристигането си с влакче с факта, че няма сняг, по който да се движи неговата шейна. Обяви, че влакчето остава през месец декември в Разград, за да се забавляват с него децата. То ще вози малчуганите на символичната цена от 1 лев. Ще тръгва от паметника на Майстор Манол, ще стига до цветния герб на Разград и оттам ще завива в обратната посока по Ларгото.

Коледните светлини бяха запалени от двама служители на реда: мл.инспектор – командир на отделение Константин Костов и мл. инспектор Пламен Симеонов заедно с техните деца – седемгодишният Александър и 12-годишният Петър. Двамата мъже заедно с полицайка от екипа на мл.инсп. Костов са участвали в спасителна акция преди няколко месеца. Двамата полицаи били на смяна, когато получават сигнал за висящ от външната стена на тераса мъж на бул. „България“ в Разград. Мл. Инсп. Симеонов, който е пожарникар, се разхожда по това време в центъра, но се включва спонтанно в акцията по спасяване на човешки живот. Трима герои, които всеки ден отиват на работа без да знаят какво предизвикателство ги очаква, които изпълняват ежедневно дълга си да ни пазят и спасяват – това бяха аргументите на организаторите при определяне на хората, които за запалят светлините на коледната елха.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *