Дядо Владика отслужи Архиерейска света литургия в разградската църква днес

Русенският митрополит Наум отслужи Архиерейска света литургия в разградската църква „Св. Николай Чудотворец” днес по повод отбелязването на деня на трима светци с името Теодосий. Това бе първата му служба в Разград през Новата година.

В края на литургията Дядо Владика се обърна към миряните с пожелание Божието благоволение да пребъде над всички тях, да се изпълнят молитвите на тримата Теодосиевци, които с неизкоренимата си вяра в Христа като хора на действието са пресътворили това, което са чули в Божествените послания.

Дядо Владика заяви, че важно с какво усърдие човек влиза в храма, сподели, че е важно да отворим уши и не само да слушаме, но и да разбираме Светото писание, да виждаме не само това, което е видимо с просто око. Посланията на митрополит Наум бяха въз основа на тълкувание на притчата за сеяча, чиито семена, паднали на камениста почва, край пътя и в тръни, не се хванали, но дали плодове единствено тези, които са попаднали в благородна, изорана и подготвена за сеене почва.

Дядо Владика отслужи литургията в съслужение със свещеници от разградския храм и от Русенска епархия. Част от литургията бе и Църковният хор с диригент Красен Иванов.

Както почти винаги, освен на големите празници, църквата не бе пълна с миряни, сред присъстващите обаче имаше хора от различни възрасти, забелязан бе и представител на местната власт – най-новата общинска съветничка – Станислава Русева от БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *