Дърво падна върху къща, още пет – върху шосета

На общо 9 сигнала на инциденти вследствие на силния вчерашен вятър са реагирали вчера, 18 май, огнеборците от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. Пострадали хора няма, но има увредено имущество.

Едно от дърветата е паднало върху къща на ул. „Крали Марко“5 в село Беловец. Сигналът е подаден в 16,10 ч. Служителите от РСПЗН-Кубрат са оказали техническа помощ за отстраняването му.

Огнеборците са помогнали и за отстраняване на дървета, паднали върху пътно платно – на бул. „България“ в Разград пред магазин „Мототехника“; на входа на село Стражец; по пътя Разград – Търговище след разклона за Островче; на пътя Дряновец – Сеново; на пътя Разград – Исперих след разклона за Ясеновец.

Огнеборците са реагирали и на сигнал за висяща ламарина на блок 44 на ул. „Св. Климент“.

Вчера е имало и два пожара. В 14,51 ч. е получен сигнал за пожар в офис на фирма СУАБ-СБА ЕООД-Разград в Източния индустриален квартал на Разград. Огънят унищожил 3 броя черна и бяла техника, опушил 35 кв.м. стени. В Кубрат пък пламъци унищожили запален пластмасов контейнер за отпадъци на ул. „Цар Освободител“83.

От Областния съвет по сигурност пък допълват, че от вятъра е имало аварии в електропреносната система в Исперих, Трапище и Сейдол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *