ДТШ”Хорце” празнува 25-ти рожден ден на площада с приятели в Деня на българския фолклор

С много красиви танци и веселие Детска танцова школа „Хорце” към ЦПЛР Център за работа с деца отбеляза 25 години от създаването си снощи, 22 юни.

„Избрахме този ден, за да отбележим заедно и Деня на българския фолклор” – обясниха ръководителите на състава Румен Иванов и Жулиета Иванова. Рожден ден се празнува с приятели, затова поканили и друга школа, с която работят от години – Танцова школа „Младост” с филиали във Варна и Белослав с ръководители Людмила Стоева и Мирослав Михайлов.

Общо 10 танца изпълниха двете формации и събраха аплодисментите на публиката, която и в началото и в края на концерта и сама се включи в танците.

Концертът започна с изпълнение на формацията, която до преди две години често виждахме по сцените – „Булгарика”. Танцьорите са вече студенти и се завърнаха специално за юбилея. Имаше и танц на четиримата ръководители на школите, в него участва и дъщерята на Румен и Жулиета Иванови – Калина. А финалът бе огнен – нестинарски танци в разпаления часове по-рано огън на площада. Около огъня, в който заедно с икона на Светите Константин и Елена влязоха Румен и Жулиета Иванови,  танцуваше и кукер.

ДТШ”Хорце” е създадена през 1999 г. от хореографа Живко Жечев. Всяка година в нея се обучават по 200 деца, разпределени по възрастови групи, има и формации към някои от основните училища.

За организирането на събитието Румен Иванов благодари на Община Разград, на общинските предприятия „Паркстрой” и „Разградлес”, както и на „Биовет” за финансовата подкрепа.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *