Дрямката на Разград продължава, но има насрочени протести и за сряда, и за четвъртък

Ако вчерашният протест в Разград ви се е видял рехав, днешният сигурно не бихте го и забелязали, понеже беше наполовина по-семпъл.

Е, все пак го имаше, а има насрочен и за утре, 15 юли, пак от 18,30 ч., и за четвъртък, когато ще е от 18,00 ч., все пред Стария театър.

Част от хората днес бяха същите като вчера, но имаше и нови лица, повечето бяха млади, три детски колички пресякоха центъра на Разград с протестиращите. Повече бяха и трибагрениците, всеки втори вееше българското знаме.

Обогатиха се и лозунгите, а доста сериозна част бяха срещу главния прокурор, но все пак повечето срещу правителството. Възгласите „Оставка”, „Мафията вън”, „Гешев е позор, оставка и затвор”, „Всеки ден ще е така до победата”, „Последните ви думи – в раирани костюми”, бяха съпътствани и от шум от свирки.

Както и вчера, не може да се каже, че имаше успех преминаването през центъра. Хората гледаха атракцията, но рядко се присъединяваха.

Най-интересната случка от шествието бе свързана с четири възрастни жени, седнали на пейка близо до паметника на Майстор Манол, които ръкопляскаха бурно и викаха: „Браво!”, но отклониха поканата да се включат в шествието заради напредналата им възраст.

Имаше и мегафон, който влезе в употреба пред партийния офис на ГЕРБ, където бяха направени две изказвания.

Млад мъж обвърза недоволството си от управлението с усвояване на пари от PCR-тестове. „Не сме роби, искам да изляза с детето си без маска.” – каза той. Млада жена пък призова да се увеличават с всеки ден участниците в протеста в Разград. „Няма да търпим и ще покажем, че сме граждани, които могат да мислят и имат достойнство, няма да допуснат да ни заробват с безумни обещания, които не изпълняват, и да подменят всеки опит България да стане истински демократична и правова държава, да инсталират хора-марионетки, които превишават правомощията си и не познават законите. Убедена съм, че скоро ще дойде краят на гешевтурата, краят на мафиотското управление.” – заяви ораторката.

Тя единствена носеше послание до активистите на ГЕРБ и го залепи на вратата на Студентското общежитие, в което се намира партийният офис – „Народът излиза – чака ви пандиза! Мафията вън!”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *