Дрогиран шофьор и нерегистрирани тротинетки и мотопед засякоха служителите на реда

Товарен автомобил „Форд Транзит“ е спрян около 7.30 часа на 30 юни в разградското село Ясеновец. В хода на полицейската проверка е установено, че 46-годишният водач шофира под въздействието на упойващи вещества. Пробата с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на бензодиазепини. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс

Четири случая на управление на тротинетки, нерегистрирани по надлежния ред, са засечени в хода на полицейска акция в село Ясеновец в същия ден. Около 8 часа на 30 юни е засечен 26-годишен мъж с електрически мотопед „Telstar“ без регистрационна табела. Около 9 часа същия ден 47-годишен мъж управлявал електрически мотопед с неустановена марка и модел. С нерегистриран мотопед е установен 45-годишен мъж от селото около 9.30 часа на 30 юни. В 13.30 часа е спрян електрически мотопед – триколка, управляван от непълнолетен и неправоспособен 17-годишен от Ясеновец. Двуколесните превозни средства са иззети. По случаите са образувани бързи производства по чл. 345 от Наказателния кодекс.

Мотопед „Ямаха“ без регистрационен номер е спрян около 13.30 часа на 30 юни в кубратското село Севар. В хода на полицейската проверка е установено, че 49-годишният водач е неправоспособен, а превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Започнато е бързо производство по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *