ДПС си избра нов общински лидер в Разград, а предишният ще му е заместник

ДПС си избра нов общински лидер в Разград, а неговият предшественик ще му е заместник.

142-ма делегати участваха в Общинската отчетно-изборна конференция, провела се днес в конферентната зала на хотел „Централ” – съобщи за Разград24/7 новият председател на ДПС-Разград Али Назмиев. Той е бил номиниран от три от местните партийни структури.

39-годишният Али Назмиев е избран с мнозинство от 141 гласа, само един от съпартийците му е гласувал „въздържал се”. В обръщението си след избора, освен че е благодарил за доверието, Назмиев е обявил курс към обновяване и обогатяване дейността на Общинската структура, партийна стабилност чрез сплотяване и широко управление с цел да се достигне до последния избирател. Пред Разград24/7 Назмиев увери, че и работата с медиите ще се подобри.

Али Назмиев е родом от село Раковски, собственик е на рекламна агенция и фирма за видео наблюдение „Efe group”. Партийната му кариера започва през 2005 г.като местен председател на младежката организация на ДПС в Раковски. В периода 2011-2015 г. бе общински младежки председател и член на досегашния Общински съвет. Изнадващо на последните местни избори обаче се оказа, че е упълномощен представител на партия „Новото време” и като такъв извърши регистрациите на тази политическа сила в лудогорските общини, където тя имаше листи.

Номинации от местни структури е имал и предшественикът на Назмиев д-р Левент Апти, който бе два мандата общински председател, но на самата конференция днес си е направил самоотвод. Сред причините, които той е изтъкнал за оттеглянето на номинацията си, е липсата на време поради служебните му ангажименти. Резултатите от местните избори той е отчел, че не са удовлетворителни, но въпреки натиска са добри, въпреки че броят на общинските съветници намаля с 1, а на балотажа за общински кмет, макар и неофициално, ДПС в Разград подкрепи кандидата на ГЕРБ и в момента е опозиция в местния парламент.

Д-р Апти обаче в остава в ръководството на ДПС и с това се осигурява приемственост в партийната структура, той  ще е заместник-председател с ресор общински съветници и съвет на ДПС. Заместник-председател е и кметът на Стражец Нуридин Мехмед, той е с ресор – местни съвети и кметства. Третият заместник-председател е доскорошният лидер на Младежкото ДПС в Разград Метин Мутиш.

На конференцията е избран 37-членен Общински съвет, както и 72-ма делегати за Областната отчетно-изборна конференция, която ще се проведе на 14 март. Делегатите са взели и решение да номинират Мустафа Карадайъ за председател на ДПС.

Гости на общинската конференция са били двамата депутати на ДПС от Разградски региона са били– заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ, както и областният лидер на ДПС и кмет на Лозница Севгин Шукри, също и кметът на Завет Ахтер Велиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *