ДПС поиска оставка и на правителството, и на президента Румен Радев

ДПС
Румен Радев атакува съдии, атакува прокурори – така ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт. С действията си той ерозира държавността и държавата като цяло и в крайна сметка днес имаме протести – с хора с различни виждания, на различна връзка. Забелязва се катарзис и събуждане на гражданското общество. Това констатира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той посочи, че от една страна се иска оставка и служебен кабинет без ясна визия какво се случва след това, а от друга – импийчмънт на президента и завършване на мандата. И подчерта, че ДПС предупредили ГЕРБ да направят еднопартийно правителство (бел. ред. – това правителство нямаше да има мнозинство в парламента), а не да залитат към популизъм.

Карадайъ изказа позицията на ДПС – оставка на правителството, оставка и на Радев. Той предложи в последващото служебно правителство премиерът да се посочи от ГЕРБ, а от БСП – вицепремиерът. Чист въздух, чиста вода, чиста енергия, високи технологии – това били приоритетите на ДПС, повтаряни от 2016 година от партията, по думите на Карадайъ. А как точно се почна с говоренето за единни национални цели от ДПС – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! Според ДПС на държавата са ѝ нужни: 1. Ясен държавен бюджет, за да има път през настоящите и предстоящи кризи.

2. Ясна програма за ефективно усвояване на евросредствата за COVID-19
3. Ясна програма за усвояване на евросредствата от многогодишната финансова рамка Изходът от днешната ситуация е – нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител. За да няма реваншизъм, трябва да има експертен кабинет, който да изпълни посочените по-горе три цели и да подготви честни избори.

Източник: www.actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *