До 26 юни се приемат заявки за участие в конкурса „Да на красотата“

Разград

До 26 юни се приемат заявки за участие в конкурса „Да на красотата“, който се организира от Община Разград и Федерацията на жените – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Тази година се провежда 14-тото издание на красивото цветно събитие. Неговата цел е да се стимулират жителите на Община Разград да покажат своите умения по аранжиране на домовете и градините си, да се насърчат да допринасят за красивия облик на града ни и на останалите населени места в общината.

И тази година конкурсът ще се проведе в няколко раздела: за най-красиво подредени с цветя балкони, дворове, междублокови пространства, градини в учреждения, училища, детски градини, заведения за хранене, затворени жилищни комплекси и др.

Над 80 любители на цветната красотата се включиха в последното издание на конкурса през 2023 г. Сред тях имаше и жители на селата: Гецово, Островче, Раковски, Просторно, Киченица, Балкански и Ясеновец.

Тази година също ще има награди не само за жителите на областния град, а и за живеещите в селата от община Разград, чиито кметове проявят желание населеното място да участва.

Желаещите да участват в конкурса „Да на красотата 2024“ трябва да попълнят прикачения кратък формуляр и да го изпратят до 26 юни по електронната поща на vzh@abv.bg  или на fj_rz@mail.bg. За връзка с организаторите можете да се използва и телефон 0887746794 (Ваня Желева от Федерация на жените). В периода 1-10.07.2024 комисия от Община Разград и Федерация на жените – Разград ще посети обектите след уточняване по телефона. Отличените обекти ще получат награди на тържествения благотворителен концерт по случай Дeня на християнското семейство 21 ноември, който традиционно организира Федерация на жените – Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *