До 14 април продължава публичното обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Община Разград от 2021 г. до 2027 г.

До 14 април продължава публичното обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Община Разград 2021-2027 г. (ПИРО). Поканата за провеждането му бе публикувана днес на сайта на Община Разград – събощават от пресслужбата на местната управа.

Становища и предложения за допълнения на проекта на ПИРО 2021-2027 г. могат да бъдат подавани на obshtina@razgrad.bg или в деловодството на общината на адрес: гр. Разград, бул. „Бели Лом“ 37А.

Планът за интегрирано развитие на община Разград 2021-2027 г. е основополагащ, стратегически документ и важен инструмент за управлението на общината през следващите 7 години. В него са определени зони за прилагане на интегриран подход за удовлетворяване на идентифицираните нужди и за подкрепа на потенциалите за развитие и на възможностите за коопериране със съседни общини. Зоните за територията на град Разград са три – Бели Лом, Орел и Бизнес зона „Перистър“. Освен трите градски  зони, в ПИРО са определени и две зони със специфични характеристики, едната включва останалите 21 населени места в община Разград, а другата – поречието на река Бели Лом от извора й до съседни общини.

Планът за интегрирано развитие на общината е със средносрочно действие, като времето за неговото изпълнение съвпада със следващия програмен период на ЕС до края на 2027 година.

Основната цел на Плана за интегрирано развитие на община Разград е да предложи обща рамка и последователност от конкретни действия за устойчиво и интегрирано развитие на местно ниво, обединени в конкретна програма за действие. Общинският план на Разград е оперативен документ, обединяващ целите и начините за тяхното постигане, при задължително съответствие с Интегрираната териториална стратегия за развитие на Северен централен регион от ниво 2 и действащите устройствени планове. Документът е 197 страници, включва и индикативен списък с над 50 проекта, може да се прочете ето ТУК.

Водещ принцип при разработването на плана е партньорството със заинтересованите страни – организации, институции, икономически и социални партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината. В тази връзка Общинска администрация Разград разчита на активното участие в процеса на изготвяне на този важен за всички нас стратегически планов документ – допълват от местната управа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *