До края на февруари в БЧК раздават хранителни пакети на нуждаещи се

БЧК

Областният съвет на БЧК-Разград напомня на жителите на Разград, че хранителните пакети се раздават всеки делничен ден от понеделник до петък, от 9:00 до 17:00 часа, в пункта на ул.”Кракра”№14

Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещите се лица, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите си лица приключва на 28 февруари.

Правоимащите граждани са включени в списък, изготвен от Агенция за социално подпомагане.
Получаването на хранителния пакет става срещу представяне на личен документ.

Към момента за територията на град Разград от хората, имащи право да получат такава хранителна помощ, са се възползвали едва половината. Тези, които не знаят дали фигурират в списъците, могат да проверят това на телефон: 0889 14 22 14.

В Разградска област програмата стартира от месец декември 2019. Хората, имащи право на хранителна помощ по тази програма, са 7337. За град Разград те са 936 човека.

Хранителният пакет съдържа 16 вида дълготрайни хранителни продукти с общо тегло 24,057 кг.
Хранителната помощ може да бъде получена лично – срещу представяне на документ за самоличност, или от друго лице, което представлява лицето включено в списъка, когато има пълномощно от правоимащото лице и лична карта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *