До края на седмицата приключва ремонтът на пътя Разград – Шумен

До края на седмицата приключва ремонтът на пътя Разград – Шумен – стана ясно на онлайн заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

От пресцентъра на Областна администрация уточняват, че в заседанието, водено от заместник областния управител Найден Късов е участва Росен Рапчев, главен експерт в  Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В дискусията той е препоръчал КАТ да заложи на камери, поставени в движещи се леки автомобили или мотори, за да осъществява по-сериозен контрол над шофиращите с превишена скорост.

Според Рапчев водачите се изплъзвали от стационарните камери, защото си подавали светлинни сигнали или залагали на мобилни приложения, които предупреждават за полиция по пътя.

На заседанието директорът на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Разград главен комисар  Теодор Тодоров изнесе статистически данни за пътните произшествия, станали в областта през първото тримесечие на годината. Според него през периода са настъпили 21 тежки ПТП с пострадали. За щастие няма загинали, но са ранени 28 човека.

Директорът на Областно пътно управление инж. Людмил Янев обяви пред комисията, че 245, 6 км от републиканската пътна мрежа в региона или 48 на 100, са в лошо състояние. Общата им дължина е 505, 4 км, от които в средно състояние са 180, 10 км, а в добро – само 78,80 км. Янев съобщи, че до края на работната седмица ще приключат ремонтите по пътя Разград – Шумен и той ще е готов за активния туристически сезон. В кърпежите са вложени близо 1 милион лв.

Превантивни ремонти се извършват на четири места в областта. Единият е по пътя Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, по участък с дължина 9,299 км. Вторият е по шосето Черешово – Юпер – Божурово – Бисерци, а участъкът е с обща дължина 12, 580 км. Третият отново е по пътя Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, а участъкът е дълъг 14, 714 км. Четвъртият обект е по шосето Побит камък – Завет, а участъкът е дълъг 28, 761 км.

Областна администрация се включи в отбелязването на Международния за безопасност на движението с билборд, поставен на държавна сграда в центъра на Разград, обяви Найден Късов. Билбордът отправя послания за безопасно шофиране и толерантно отношение към пешеходците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *