До края на годината 50 бедни с безплатен обяд в Обществената трапезария

Община Разград продължава предоставянето на социалната услуга ”Обществена трапезария” за периода от 02.01.2020 г. до 31.12.2020 г. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Във връзка с реализирането на проекта по реда на чл. 27, ал.1, т. 2 от Закона за социално подпомагане на 20 декември 2020 г., между Фонд „Социална закрила” и Община Разград е сключен Договор № РД 04-219, за реализиране на дейности по социална услуга в общността „Обществена трапезария” на територията на Община Разград. Дейностите се реализират чрез Домашен социален патронаж гр. Разград.

Стойността на договора е в размер на 36 250,00 лв.

„Обществената трапезария” е социална услуга в общността, чиято основна дейност е насочена към задоволяване на потребностите от храна за хора, които не могат да си я осигуряват сами.

Съгласно сключения договор топъл обяд, включващ супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, ще получават 50 лица за 250 работни дни, като размерът на финансирането на услугата за едно лице на ден е 2.90 лв.

С реализирането на дейностите по проекта се цели подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа от следните целеви групи: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни лица, лица от уязвими групи- граждани на трети страни, по смисъла на §1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *