Доста находки от спецоперацията в Исперихско, намериха незаконно оръжие и много ракия

Криминално проявен мъж от исперихското село Райнино е задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на община Исперих под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград- В хода на предприетите процесуално-следствени действия в имота на 58-годишния мъж са открити и иззети три нерегистрирани по надлежния ред пушки, 144 броя боеприпаси за нарезно оръжие и 98 патрона за гладкоцевно оръжие. На същия адрес са установени 20 ловни трофея от сръндак и благороден елен, които са придобити по незаконен начин, както и 1700 литра алкохол без акцизен бандерол. Разград24/7 научи, че провинението не е първо за мъжа от Райнино, той е осъждан за бракониерство.

В хода на спецоперацията са извършени претърсвания на имоти и в селата Свещари, Вазово и Къпиновци – допълват от полицията.

Установено е, че 67-годишен собственик на имот в Къпиновци незаконно е придобил и укрива в дома си нерегистрирано по надлежния ред огнестрелно оръжие- пистолет с неустановена марка и модел и 10 броя боеприпаси калибър 6х35 мм.

В дома на 52-годишен мъж от  село Вазово са открити и конфискувани 100 литра ракия без акцизен бандерол.По време на проведената специализирана полицейска операция са образувани две досъдебни производства по чл. 339, ал.1 и по чл. 234, ал. 1 от НК и две проверки.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в селата. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност в малките населени места бяха проверени 84 лица и 60 моторни превозни средства. За установените нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени са 27 фиша и 9 акта.

На едно от КПП-тата е спрян за проверка 66-годишен исперихчанин, който карал „Рено Рапид“ със служебно прекратена регистрация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *