Дон Кихот, награди от турнир „Обрешков” и финалисти на национални олимпиади на патронния празник на ППМГ

Интерактивно отбеляза своя патронен празник ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград – съобщават от училището.

6 март 2024 г. започна с необичайно струпване на 12-класници преди началото на празничните събития. Благовеста, Димана и Иводор от 12 б носеха кошница с подаръци, букет от цветя и още един букет със загадъчни свитъци – всеки увенчан с академична шапчица. „Ще дойдете ли с нас на бал?“ извикаха абитуриентите и връчиха подаръците на директора Мануел Василев.

Патронният празник продължи в спортната зала със скок дължина, хвърляне на топка и теглене на въже под ръководството на учителите по физкултура Стоян Петров и Димана Захариева. Тук отново елегантно нахлу 12 клас. Всеки учител си изтегли по един свитък с шапка, който също се оказа покана за бала на 25 май.

Празникът се премести  в НЧ „Напредък 1901“. Там бяха връчени наградите от Турнир „Обрешков“, като директорът на училището Мануел Василев припомни, че състезанието е част от програмата на Община Разград за насърчаване на даровити деца. Кулминацията на празника бе викторина „Обрешков”, в която участваха 56 души от 5 до 12 клас плюс учители. Публиката също проверяваше своите знания и се нахъсваше догодина да не бъде само публика, а да се включи в отборите. Въпросите бяха подбрани от Момчил Янков (12 а), той създаде и презентацията. Музиката бе избрана от Теодора, Мира и Ивайла (11 б), а зад кулисите резултатите изчисляваха Мая, Мира и Ивайла. Състезанието завърши с покана от страна на Емилия Станкова към потенциални нови членове на клуб „Лингвистика“.

Тя оповести, че в залата се намират двама души, допуснати до национално ниво на Олимпиадата по лингвистика през тази година – Теодора Тодорова и Иван Генчев от 11 б клас. От няколко дни са известни и други добри новини: Еда Селим от 7 клас спечели втора награда за разказ в Националното състезание на МОН и Националния дворец на децата. Шестокласникът Антонио Рахчев утре, на 9 март, заминава за Хасково, където ще участва в националния кръг на Олимпиадата по информатика. Никола Ганев от 8 клас и Антон Лазаров от 11 клас пък са финалисти на Олимпиадата по английски език.

Поредната изненада на празника бе внезапната поява на Дон Кихот и Санчо Панса на сцената на НЧ „Напредък 1901“, последвани от средновековен воин с копие и една игрива ханджийка. Театрален етюд по „Дон Кихот“ бе подарък от клуб „Театрали“ с ръководител Веселин Керемедчиев, който е и режисьор на спектакъла. В главната роля на Дон  Кихот бе Матей от 8 а, Арман от 8 в клас изигра ролята на Санчо Панса, Дориана от 9 б бе ханджийката, обещаващо е и изпълнението на Калоян от 8 г. Премиерата на спектакъла се очаква през април.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *