Домашен арест за мъжа, обвинен за блудство пред супермаркет

Разградският районен съд наложи мярка за неотклонение „домашен арест” спрямо 35-годишния Иван И. – съобщават от пресцентъра на Окръжен съд-Разград.

Срещу него се води досъдебно производство на РУ на МВР Разград за извършени в района на супермаркет около 19.30 ч на 27 януари 2020 г. блудствени действия.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години.

Прокурорът по делото поиска най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”, като мотивира искането си с това, че обвиняемият е в изпитателен срок на предходно осъждане за шофиране с концентрация на алкохол над 1,2 промила, а настоящото му обвинение е за извършено тежко умишлено престъпление.

След като се запозна с наличните доказателства – разпити на свидетели и съдебно-медицинска експертиза, Разградският районен съд намери, че макар и некатегорично, е налице основателно подозрение, че обвиняемият Иван И. е съпричастен към извършеното деяние. Данните за обвиняемия сочат още, че лицето е с по-висока обществена опасност и с влошено здравословно състояние.

Съдебният състав счете, че към настоящия момент определянето на мярка „домашен арест” е най-подходяща и би могла да обезпечи в достатъчна степен целите на досъдебното производство.

Определението на Районен съд Разград може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд Разград в 3-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *