“Дойче алемайне цайтунг” пише за Абритус и Свещарската гробница

Авторитетното немско онлайн издание „Дойче алемайне цайтунг“ публикува репортаж  за атрактивните туристически обекти в областите Разград и Русе – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Публикацията разказва за Археологическия резерват „Абритус“ и за Историко-археологическия резерват „Сборяново“, с акцент – Свещарската гробница. Изданието препоръчва на читателите си да посетят тези исторически забележителности, защото наистина има какво да се види и преживее.

Репортажът на „Дойче алемайне цайтунг“ е поредната публикация в чуждестранна медия, която е резултат от посещението в Лудогорието в края на юни на търговски аташета в Букурещ на страни от Европейския съюз и Канада. По покана на областния управител д-р Деян Димитров те разгледаха  Археологическия резерват „Абритус“ край Разград и Свещарската гробница край Исперих. Визитата бе част от подетата от него инициатива за разработване и реализиране на общ план за развитие на туризма в петте области на страната, обединени в Северен Централен район. В делегацията бяха включени още журналисти от водещи румънски медии, изявени блогъри и инфлуенсъри от северната ни съседка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *