Добротворческа инициатива тръгва от Исперих: „Ако имаш нужда, вземи, ако имаш възможност, дари!”

Добротворческа  инициатива тръгва от Исперих тази седмица, надсловът е й е: „Ако имаш нужда, вземи, ако имаш възможност, дари!”.

Идеята е на собственика на хранителни магазини и общинския съветник от „Демократична България – обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение) Юнуз Ахмед-Юнгата. Той е поставил в магазините си кошове с надписа на инициативата, в които призовава клиентите да оставят продукт по тяхно желание и преценка, а тези, които имат нужда – да вземат това, което им трябва. „Може да оставите в коша хляб или пакет макарони, вафла, солети, не става въпрос за 5 или 10 лева, а за жеста. Който има нужда, да вземе от дареното и да нахрани семейството си. Това не е просия, няма срамно да вземеш от продуктите, срамно е ако в такъв момент не си помагаме!” – споделя в своя Фейсбук мотивите си да инициира кампанията Юнуз Ахмед.

Освен в Исперих, инициативата вече се реализира и в село Свещари, в социалната мрежа среща подкрепа и от по-далечни региони. Авторът на идеята уверява, че ще следи стриктно събраните дарения да се получават от наистина нуждаещи се граждани, тъй като в по-малките населени места хората се познават и знаят кой има нужда от такава подкрепа.

3 Replies to “Добротворческа инициатива тръгва от Исперих: „Ако имаш нужда, вземи, ако имаш възможност, дари!””

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *