Добри сърца: Разградските тризначки даряват косите си за перуки за болни връстници

Три малки разградчанки с добри сърца се включиха в инициативата за даряване на коса за изработване на перуки за онкоболни.

Преди повече от 2 години тризначките Диляна, Калина и Теодора Терзиеви гледали заедно с родителите си репортаж за болна тяхна връстничка с левкимия. По това време семейството имало нужда от подкрепа, течала кампания за набиране на средства, с които по-късно е извършена скъпоструваща операция на Теодора в САЩ и затова нямали финансова възможност да помогнат на детето от репортажа. Единодушни били обаче, че доброто трябва да се предава нататък и открили начина, по който и те могат да помогнат. Започнали да „отглеждат” косите на трите момичета до днешния Ден на християнското семейство – също символично избран за благородния жест. В дните преди него едно от момиченцата се разколебало и поискало да запази косата си, но когато заедно отишли във фризьорския салон, поискало първо да седне, за да дари косата си.

В доброто дело съпричастност показала и фризьорката Нели Колева, която безплатно по всички правила на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега”, подстригала трите второкласнички в ОУ”Ив. С.Тургенев”-Разград.

40-сантиметровите коси ще бъдат изпратени в понеделник в Асоциацията в столица с попълнен формуляр за дарение, в който се уточнява, че желанието на дарителите е косите да се използват за изработване на детски перуки – разказа майката на тризначките Мария Карагеоргиева. „Дано косичките им донесат късмет на някое детенце, и дано дойде ден, в който никое дете няма да се нуждае от този вид подкрепа.” – допълва още тя в пост във Фейсбук, който за минути събра множество положителни отзиви.

Снимки: Мария Карагеоргиева

 

Loading

2 Replies to “Добри сърца: Разградските тризначки даряват косите си за перуки за болни връстници”

  1. Малки момичета, но с огромни сърца! Ето така се възпитава бъдещето, поздравления за родителите! Бъдете здрави и все така усмихнати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *