Добри новини от Филхармонията: днес имат концерт с Коцето Калки, чакат и нови попълнения – бивши и млади музиканти

С изпълнение на една от песните, част от концерта „Световни любовни дуети“, започна пресконференцията на Коцето Калки, Мартина Табакова, диригентът на Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ Борис Тодоров и Пламен Панков от „12 Bar Band“. Това, което ги събира, е концертът от 16 песни за любовта. Всяка от тях ще бъде представяна от Калки с историята на нейното създаване. Песните са много познати, но с нови аранжименти, подходящи на филхармонията и за рок бандата, които ще са на сцената на зала „Филхармония“ тази вечер от 18,30 часа. Аранжиментите са на Калки и на маестро Тодоров.

Песента от филма „Маската на Зоро“, от „Брилянтин“, „Роди се звезда“ и още любими на всички песни ще може да чуе публиката тази вечер. Концертът е изместен с половин час по-късно от първоначално обявения час, за да може повече хора след работно време да успеят да го посетят.

Калки пръв съобщи и добрата новина, че усилията по възстановяването на Филхармонията вече са общи, като изрично спомена длъжността „директор на ТМФЦ“. Диригентът потвърди, че се очаква още тази пролет да бъдат назначени част от напусналите преди време музиканти, а наесен ще се търсят и нови млади попълнения.

Калки анонсира още, че едва ли това ще е последният му ангажимент с Разградска филхармония, име идеи за коледен спектакъл.

„12 Bar Band“ също има още общи планове с филхармонията, свързани с музиката на Рей Чарлз и „Бийтълс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *