Добрин Добрев: Крайно време е Народното събрание отново да влезе в ролята си на законодателен орган, който провежда държавна политика и кове закони в полза на хората.

Аз съм Добрин Добрев  – на 35 години, магистър по право, лидер на Разградската общинска организация на БСП, заместник-кмет на Община Разград.

Моето категорично мнение: Крайно време е Народното събрание отново да влезе в ролята си на законодателен орган, който провежда държавна политика и кове закони в полза на хората, а не да бъде придатък и параван на изпълнителната власт. Гарантирам ви, че ще отстоявам до край тази позиция.

  1. В 45 НС ще работя за законодателни инициативи, които да осигурят, както национално, така и европейско финансиране на изоставащите райони. За съжаление политиката, водена през последните години, задълбочи неравенствата не само между градовете и селата, но и между административните и икономическите региони. Ето защо ще настоявам да създадем „Национален фонд за сближаване между регионите“. Неговата задача трябва да бъде акумулиране на финансов и инвестиционен ресурси, насочването му към изостаналите региони, които водят към възходящо сближаване и постепенни реформи, вкл. в области, като образование, формиране на умения, местен капацитет и добро управление. Главната цел е прерастване на регионите от обект на централизирани политики в ангажирани партньори на националните органи. Естествено това няма как да стане без довършването на финансовата децентрализация.
  2. Конкретно за Разградска област, освен трансформирането на болниците от търговски дружества в лечебни заведения, достойното заплащане на медицинските специалисти, стимулиране на младите семейства чрез данъчни облекчения и финансово подпомагане основен приоритет ще бъде изграждане на довеждащата инфраструктура. Всички знаем, че пътищата в Лудогорието са най-лошите в цялата страна. Това, освен сериозен риск за живота на пътуващите, създава и пречки за привличане на инвеститори в региона. Държавата трябва да преразгледа политиката си в областта на пътното строителство. Освен магистрали трябва да бъде цялостно рехабилитирана третокласната пътна мрежа в областта.
  3. Като област, съседна на крайдунавски общини, една от основните задачи ще бъде развитието на р. Дунав като целогодишен плавателен път, свързващ Северно и Черно море. Това ще гарантира бърз, екологичен и евтин достъп на цяла Северна България до Централна и Западна Европа. Ще направи крайдунавските общини атрактивни за инвестиции в интермодални терминали, индустриални зони, туристически продукти. Най-важното – ще гарантира устойчивост, както на публичните, така и частните инвестиции, т.е. тези средства ще създадат траен поминък на населението. Развитието на р. Дунав като целогодишен транспортен коридор ще превърне крайдунавските общини от най-изостаналите в най-бързо развиващите се региони в Европа.
  4. Друг съществен проблем, по който ще работя, се отнася до екологията и опазване на околната среда. Всички знаем, че цената на водата в Разград е най-високата в страната. На този фон имаме една от най-остарелите водопроводни мрежи и една от най-амортизираните и нуждаеща се от неотложна реконструкция пречиствателна станция. Основен приоритет в работата на народните представители трябва да бъде осигуряване на средства за решаване на тези проблеми. Това ще пресече загубите на ценния воден ресурс, които вече са над 70 %. Така ще се повиши и качеството на водата.
  5. Друг сериозен проблем е ефективното управление на отпадъците на национално ниво, както и липсата на единна методика за справедливо изчисляване на такса битови отпадъци. В момента основният ангажимент за управлението на отпадъците е вменен за реализация на общините. Досегашната практика показва, че това е едно голямо бреме за тях, с което трудно биха се справили сами. Неефективната държавна политика и липсата на държавен контрол води до все по-сериозни проблеми в този сектор. Затова ще предложим пакет от мерки за засилване на контрола и самоконтрола при рециклиране и оползотворяване на масовите потоци отпадъци (вкл. и строителните, където изоставането е тотално) за изпълнение и надхвърляне на поставените цели.

Добрин Добрев – кандидат за народен представител от Коалиция “БСП за България” в 18-ти Разградски многомандатен район

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 2,232 total views,  1 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *