Днес е денят!

Много национални и регионални български медии обединиха глас днес срещу легитимирането на неетични издания. Повод за публикуването едновременно на близо 20 информационни сайта на обща позиция на медии, спазващи етичните норми в професията, е вчерашна публикация в ПИК, накърняваща достойнството на един от кандидатите за кмет на София.

Разград24/7 се присъединява към тази позиция, ето целият текст с медиите, които досега са я подкрепили:

“Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика. И ние категорично се противопоставяме на опитите да се нарича така.

Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни “медии”.

Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива.

Днес е денят. Нека заедно да поставим границата!

Dir.bg, “24 часа”, “Сега”, “Дарик”, “Дневник”, ТВ Европа, “Епицентър”, “Капитал”, “Клуб Z”, “Коректно”, “Медиапул”, OFFNews, “Площад Славейков”, “Редута”, “Фактор”, “Фокус”, “Фрогнюз”


 2,490 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *