Днес е денят!

Много национални и регионални български медии обединиха глас днес срещу легитимирането на неетични издания. Повод за публикуването едновременно на близо 20 информационни сайта на обща позиция на медии, спазващи етичните норми в професията, е вчерашна публикация в ПИК, накърняваща достойнството на един от кандидатите за кмет на София.

Разград24/7 се присъединява към тази позиция, ето целият текст с медиите, които досега са я подкрепили:

“Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика. И ние категорично се противопоставяме на опитите да се нарича така.

Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни “медии”.

Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива.

Днес е денят. Нека заедно да поставим границата!

Dir.bg, “24 часа”, “Сега”, “Дарик”, “Дневник”, ТВ Европа, “Епицентър”, “Капитал”, “Клуб Z”, “Коректно”, “Медиапул”, OFFNews, “Площад Славейков”, “Редута”, “Фактор”, “Фокус”, “Фрогнюз”


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *