Дисциплинарна проверка за полицейския служител, катастрофирал пиян на Ивановден

Извършва се дисциплинарна проверка по случая с катастрофиралия на Ивановден полицейски служител. Това съобщи в отговор на въпрос на Разград24/7 директорът на ОДМВР-Разград главен комисар Ивайло Йовчев. Проверката трябва да приключи до 15 дни, в момента служителят е в отпуск.

Припомняме, че сигнал за пътно-транспортно произшествие в Разград е подаден от 59-годишна жена на тел.112 в 17.35 часа на 7 януари. Пристигналият на място екип на „Пътна полиция“ установил, че лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от обадилата се жена и движещ се по улица „Симеон“, удря пътуващия по бул. „България“ автомобил „Шевролет Авео“, шофиран от 48-годишен мъж. При сблъсъка са нанесени материални щети по двете превозни средства. Водачите са тествани за употреба на алкохол – пробата на жената отчела 0.00 промила, на мъжа – 1,40 промила. Взета му е и кръвна проба. По случая е образувано следствено дело, каквато е процедурата, когато в подобен инцидент участва служител в системата на МВР.

Разград24/7 научи, че става въпрос за Андрей Андреев – т.нар. шеф на Тила или официално началник сектор Финансово осигуряване и управление на собствеността. Според Закона за МВР наказанията за полицейски служители, извършили дисциплинарни нарушения са 6 вида: мъмрене; писмено предупреждение;
порицание; забрана за повишаване в длъжност за срок от една до три години; понижаване в длъжност за срок до една година и уволнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *