Димана Йорданова с 2 медала от Държавното първенство по лека атлетика

Два медала и престижно класиране в трета дисциплина за Димана Йорданова от Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени.

Нейният треньор от СКЛА”Лудогорец” Красен Цонев съобщи, че в първия ден от шампионата във Левико Търново Димана Йорданова че е класирала на четвърто място в скока на дължина с личен резултат 5,68 м., а в щафетата 4х100 м. като част от разградския отбор е на десето място.

Във втория ден от първенството Димана Йорданова се изкачва два пъти на почетната стълбичка. На висок скок с постижение 1,50 м. взема бронзов медал, а в тройния скок с 12,69 м. е сребърна медалистка.

Следващото състезание пред Димана е Балканиадата в Сърбия в края на месеца, където ще участва в многобоя.

Тя и наставникът й Красен Цонев благодарят за подкрепата, която „Лудогорско пиле” оказва в подготовката на талантливата състезателка за участие в престижните състезания, на които успешно представя Разград.

В отборното класиране женският отбор на СКЛА”Лудогорец” и на седмо място от 46 отбора, спечелили точки.

При мъжете разградският клуб участва с юноши. 16-годишният Лъчезар Вълчев се класира на пето място в тройния скок с резултат 14,51 м., Владислав Димитров е шести в хвърлянето на диск с 42,04 ч. и 11-ти в тласкането на гюлле с 12,16 м. Щафетата 4х100 в състав Мехмед Мехмед, Християн Карчев, Момчил Янков и Христофор Божанов е на осмо място, а 4х400 в същия състав – на седмо място.

 4,525 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *