Джигитът от „Априлско въстание” с 4 акта и 17 глоби с фиш

25-годишният младеж, карал джип със скорост 141 км./ч. по бул. „Априлско въстание” в Разград, има шофьорска книжка от 2013 г. и оттогава досега е инкасирал 4 акта за пътни нарушения и 17 глоби с фиш. Това съобщиха от полицията в Разград след запитване от Разград24/7. Миналата година заради нарушения на джигита му е отнета шофьорската книжка. Сред досегашните му прегрешения са: шофиране без колан, неправилно паркиране, говорене по телефона по време на шофиране и други.

Както Разград24/7 първи съобщи, полицията образува проверка срещу младия разградчанин, след като видеоклип с неговия „подвиг” бе публикуван във фейсбук групата „Кауза Разград”. Очакваше се днес до края на работния ден резултатите от проверката да бъдат внесени в Окръжна прокуратура, която да прецени дали трябва да започне досъдебно производство. То обаче няма да е за превишена скорост, тъй като цифровата стойност не е документирана с технически средства за контрол, каквито пътна полиция използва. Нарушението, за което по закон може да се образува досъдебно производство срещу водача, е едро хулиганство. Според Наказателния кодекс който при управление на МПС извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото се наказва с лишаване от свобода до 3 години и лишаване от право да управлява МПС. Съществува и вариант да бъде наложена глоба за това, че неспазвайки пътната маркировка и средства за сигнализиране, шофьорът е създал непосредствена опасност за движението.

Той, както и спътниците му вече са дали обяснения в полицията.

По-рано днес от Апелативна прокуратура-Варна разпространиха прессъобщение, от което стана ясно, че събитието се е случило на 21 април. От държавното обвинение на практика потвърдиха и нашата информация, че бащата на шофьора влезе в местния и национален информационен поток с положителна новина – в началото на годината спечели над 6 милиона лева от тотото.

One Reply to “Джигитът от „Априлско въстание” с 4 акта и 17 глоби с фиш”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *