Джевдет Чакъров: ДПС има възможност да влезе в управлението на страната през парадния вход и да заеме достойното си място  

Движението за права и свободи има възможност да влезе през парадния вход в управлението на страната и да заеме достойното си място в него. Това заяви тази вечер съпредседателят на политическата сила и водач на листата за парламентарните избори в Разградски регион и на листата за Европейския парламент Джевдет Чакъров. Това стана в Исперих, където ДПС избра да открие предизборната си кампания в Лудогорието.

Джевдет Чакъров благодари за доверието на структурите в Разградско, които го издигнаха за водач на листата и изрази респект по отношение на нагласата на местните депесари и от прекрасната листа, в която участва. „Видно е, че тук се работи много сериозно, структурата функционира добре, има сериозни достижения и надграждане на местните избори. На тази база сме оптимисти и за предстоящия вот.” – категоричен бе Чакъров. Той предаде специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на другия съпредседател на партията Делян Пеевски.

Джевдет Чакъров изтъкна важността и на двата вида избори, които предстоят на 9 юни. По думите му участието в на ДПС в европарламента е важно в конкретната геополитическа и геостратегическа ситуация, тъй като в голяма част от европейските държави има ескалация на националистическия вот, което е притеснително относно бъдещето на Европа. Чакъров оцени като изключително важна ролята на ДПС в политическото пространство и в България, тъй като е предвидима и последователна политическа сила. По думите му всички са свикнали да искат подкрепа от ДПС, но партията „да стои отстрани зад пердето”. Чакъров обаче смята, че вече е осъзнато от опонентите на ДПС, те имат възприятие, че освен електорална подкрепа, ДПС има и подготвени кадри, които да формират политики в различни сфери. Съпредседателят на ДПС припомни приноса на партията в предходни правителства, например реформите в социалната политика, направени при управлението на социалния министър д-р Хасан Адемов. Припомни и, че най-високият икономически и финансов ръст на България е по време на управлението на Станишев,  който е излъчен от ДПС – 2005 – 2009 г. „Има сериозна възможност и възприятие, не бива да бъдем причина за избуяване на националистически страсти, трябва да вземем максималния вот, защото имаме възможност през парадния вход да влезем в управлението на страната и да заемем достойно място там.” – изрази убеденост Чакъров. Той обяви и първите проблеми, по чието разрешаване ще започне работа ДПС, влизайки в управлението. Първият е демографската криза, следват: приличане на инвестиции, промяна на модела на бюджетиране, здравеопазване – цялостна реформа, не на парче, като сред акцентите е задържане на медицинските кадри в България след обучението им, а не да сме донор на Европа в тази експертна сфера.

„Най-важното е страната да започне ускорено да се развива, ще работим България са е добро място за живеене за децата, за възрастните, за младите, но пряката ни отговорност е към хората, които представляваме – най-високо качество на стандарт на живот в  малките населени места, изравняване на стандартите да има, както е в Европа”.

Своите приоритети и амбиции споделиха и останалите кандидати за депутати от листата с №28 в бюлетината.

Втора в листата е Хабибе Расим – заместник-кмет на Община Разград, юрист и финансист по образование. Част от Младежкото ДПС от 2005 г. „През историческия си път ДПС се е доказало че има най-знаещите и можещите кадри, които са близко до хората и са полагали най-много грижи за развитието на населението. По време на управлението на ДПС влязохме и в НАТО и в ЕС.” – припомни  Расим. Тя обърна внимание и на символиката на номера, с който ДПС се явява на изборите – 28, колкото са административните области в страната. „Това е нашето число към обединение, което ще ни поведе към добри резултати. Знаем как да поемем управлението, имаме ясни цели и приоритети, програма за развитие на България” – заяви Хабибе Расим.

Трети в листата е областният председател на ДПС Мехмед Салим, който е родом от исперихското село Лъвино. Финансист по образование, директор на банков клон в Разград. Салим е за шести път в листите на ДПС за парламентарни  избори. Той благодаря на екипа на партията, че „в предходните избори доказахме че ДПС е като един юмрук и изкарахме 6 плюс – шестима общински и един заместник-кмет, надградихме базата на предходните парламентарни избори. Надявам се на предстоящите избори да направим много добър резултат, като си поставим цел да се борим не за двама, а за трима народни представители.”.

На четвърта позиция в листата е Едис Даудов – семеен, с едно дете, работи в Община Кубрат. Той изрази своето изключително удоволствие, чест и отговорност да е част  от великолепна листа на ДПС. „Това са поредните избори, но ние сме ДПС – винаги сме готови, знаем как са правят избори, защото ние сме създали демокрацията. Апелирам да сме обединени и единни, да покажем, че сме №1 в Делиормана” – каза Даудов.

На пета позиция е заместник-кметът на Община Самуил  Севим Рамаданова. „Ние в област Разград винаги сме се представяли достойно и сме постигали високи изборни резултати. Вярвам, че и на тези избори ще постигнем максимално високи резултати, които ще допринесат за реализиране идеите и целите на партията.” – заяви пред актива на ДПС Рамаданова.

На шеста позиция в листата на ДПС е Анифе Салиева – юрист в Община Лозница. „Трябва да пазим идеята и идеологията на ДПС, за да я има демокрацията, тя не ни е дадена даром, трябва да я защитаваме.” – каза пред съмишлениците си Салиева.

Представител на община Завет е на седма позиция в листата на ДПС. Зейнеб Халил е семейна, с едно дете, работи като учителка в ДГ”Слънчо” в Завет. Тя е местен председател на Младежкото ДПС в Завет, член на Женското дружество и на Областния съвет на ДПС. „Общата ни кауза е да изберем 28 на изборите на 9 юни. Така както преди 35 години нашите деди са се борили, сега е ред ние да се борим за бъдещето на нашите деца, за това да получават качествено образование, да са равноправни, да растат без етническо разделение и да живеят в Демократична република България.” – каза Зейнеб Халил.

Областният председател на Младежкото ДПС и заместник-кмет на Община Цар Калоян Шукри Джамферов припомни „какви резултати е имало ДПС преди, как хората са били единни, как е имало хубава атмосфера в региона. Впоследствие нещо е станало и нещата са тръгнали по друг начин, единството е тръгнало да се разваля заради един политически джамбазин. Мисля, че ние трябва да направим всичко каквото зависи от нас, за да обединим нашите хора, от разединение полза има само един човек, който разчита на своето дерибейство. Апелирам да обясним на хората защо трябва да сме единни, защо не трябва общността ни да се разделя, силата е в нашето единство, само така ще постигнем нашите цели.”.

На откриването на кампанията на ДПС говори и Кметът на Община Исперих Белгин Шукри, който обърна внимание, че за пръв път от 34 години Област Разград има водач – председател на партия. Той благодари на Джевдет Чакъров, че е приел номинацията на разградската структура. Благодари и на другия съпредседател – Делян Пеевски затова, че са създали нормална предизборна атмосфера предизборна. „Ние не сме забравили годините, когато експерти от общинските администрации и лекари вместо да извършват административно и медицинско обслужване пишеха обяснения в МВР” – каза Белгин Шукри.  Като представител на местната власт той благодари и на парламентарни група на ДПС за това, че в бюджета за пръв път от 34 години бяха заделени толкова сериозни финансови ресурси за общините без значение на партиите, които ги управляват. Шукри допълни, че основната заслуга за това е на Йордан Цонев и ДПС, не сме забравили кметовете че работихме без бюджети.

Част от откриването на предизборната кампания на ДПС бяха и изпълнения на самодейни фолклорни състави от региона.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *