Деян Пейчев: ДЪЛГЪТ НА НАС, МЛАДИТЕ ХОРА, Е ДА ОПАЗИМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА И ЗЕЛЕНА!

Деян Пейчев е кандидат за народен представител от Демократична България – Обединение. Той е учредител и лидер на Зелено движение в Разград. Позицията на Деян Пейчев за опазване природните ресурси на България:

В последното десетилетие в България се развихри безогледна  експлоатация и разхищаване на природните ресурси. Корупционните схеми на ГЕРБ и липсата на реформи във важни сектори на икономиката, които да ориентират производствата към нисковъглеродни  технологии направиха така, щото водата, земята, въздухът, горите у нас безоотговорно се замърсяват, природата се унищожава, а хората живеят в зарината от боклуци държава.

Аз съм един от основателите на Политическа партия  Зелено движение в Разград. Заедно с моите приятели и  съмишленици, повечето от които млади хора, вярваме че гражданите могат и са длъжни да се борят природата и светът около тях да останат чисти и зелени и за следващите поколения.

Днес 65% от българите, които живеем в градовете, дишаме  въздух с над допустимите  нива на замърсяване. Преди три години аз бях първият в Разград, който организира подписка срещу обгазяването на  атмосферата в нашия град. Подкрепиха ме 1 100 души.

И тогава, и сега  считам, че в основата на замърсяването на природата стои неефективният контрол от страна на институциите. А правната  среда  на създадените от ГЕРБ и партньорите им във властта закони поощрява  варварската експлоатация на природните ресурси в България.

Ние, от Зелено движение, сме хора, които не се страхуваме да отстояваме нашата кауза за чиста и зелена природа. Въпреки безогледния натиск на властниците  ние  водихме битки, които мнозина считаха за обречени. И попречихме на мафията да заграби  напълно Пирин, Рила, Витоша, Странджа, плажовете на Иракли и Карадере.

Ние искаме да запазим  ресурсите на България за  нас и за децата ни.  Против сме да се изсичат безогледно  горите, да се копаят незаконно коритата на реките за  нерегламентиран добив на инертни материали. Против сме  източването на язовирите в полза на частни  интереси, презастрояването на градовете и  курортните  местности, унищожаването на защитените територии и  съсипване на биоразнообразието в природата. Ние не само сме против, но ще спрем зариването на България с отпадъци, нерегламентираното внасяне на боклук от чужбина.

Ние, от Зелено Движение, сме част от Обединението  Демократична България. Искаме доверие от вас, хората в Разградска област, за да помогнем да спрат  издевателствата с българската природа.

Наш ангажимент е защитата правата на всеки човек, независимо къде живее. Заради кражбите, корупцията и  износените ВиК мрежи  в момента хората в региони като нашия плащат висока цена на водата. Липсата на реформи във водния сектор  бърка дълбоко в джоба на гражданите, срещу което те получават некачествена услуга.

Ще  спрем  незаконните и неустойчиви  сечи. Знаем как и можем да опазим на 100%  вековните гори на България, а до 2050 година да увеличим с 20%  зеленото богатство  на нашата природа.

Европейският зелен пакт, с амбициозната му цел за въглеродна неутралност до 2050 г. за спиране на замърсяването и загубата на биоразнообразието, е безпрецедентна възможност. Той отваря пространство за привличане на публични и частни инвестиции, за трансфер на технологии и експертиза, както и за законодателни промени, които могат да доведат до трансформация в посока високоефективна нулевовъглеродна икономика.

Напълно подкрепяме тази цел и ще се възползваме максимално от възможностите, предлагани от Зеления пакт.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *