Деца от клуб „Микрофон” представиха книга с приказки, написана от библиотекар

В рамките на Националната седмица на четенето РБ „Проф. Боян Пенев” инициира представяне на първата детска книга на разградския писател, общественик, краевед и библиотекар Димитър Петров – „Боян и трите безценни дара” – съобщават от пресслужбата на библиотеката.

Чудесно предколедно настроение получиха възпитаниците на ОУ “Н.Й.Вапцаров” – III и IV класове.   И за да бъде по най-увлекателния начин презентирана книгата и по-близо до децата, Елица Генчева и Алекса Николаева, членове на клуб “Микрофон” към ЦУТНТ, ги потопиха в приказната атмосфера. Всички заедно достигнаха до основното послание на автора – „С разум и с добри приятели всичко е възможно”. В самата книжка има много илюстрации, дело на художника Мариела Вачкова, като и стихове, които се приемат изключително добре от подрастващите. Книжката е посветена на внучките на Димитър Петров – Деяна, Миа и Вая. Всеки един от героите носи заряд и в ситуациите, в които попадат ни отвеждат до скрита мъдрост и поука.

Авторът приятно изненада своите детски читатели, като ги запозна и с една отличена с втора национална награда своя приказка – „Царският зет с трите имена“. Провокира ги с гатанки и ги награди с лакомства.

„Боян и трите безценни дара” ще достигне до всички ученици, посредством представяния в основните учебни заведения, както и в Детски отдел на културната институция, коментира авторът Димитър Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *