Деца и родители участваха в пожарникарско състезание в Лозница

Средно училище „Христо Ботев”-Лозница и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Лозница проведоха състезание с практико-приложен характер „Защита при пожар и наводнение” – съобщават от школската управа.

Състезанието се организира в изпълнение на проект  „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето” по Национална програма „Заедно за всяко дете-2019”.

Състезанието е алтернативна форма на взаимодействие на училището с родителската общност, защото придобиването на практически умения за защита при пожар и бедствия е от съществено значение за опазване на живота на всеки български гражданин.

Гости и поддръжници на полезните каузи са: Емилиян  Станев – директор Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението-Разград и Диян Хинков – началник на РСПБЗН-Лозница.

Отборите в училищното състезание се състоят от двама души – родител и дете, общо 10 тима са се включили в надпреварата. Тя е включвала следните дисциплини: Водно спасяване; Разпознаване на уреди за гасене на пожар; Оказване на първа помощ; Окомплектоване на личен пакет за действие при бедствия и аварии.

Наградите са осигурени със средства от проекта. Посланието ни към участниците е: Да бъдем повече време заедно и сред природата!

На първо място се е класирало семейството на Константин Тъмнишки от VІІ клас; на второ – семейството на Денис Мустафов от V клас, а на трето – семейството на Анъл Али от V клас.

Училищното ръководство изказва своите благодарности за активно участие в инициативата на децата и техните семейства.

След закриването на събитието родители и ученици споделиха, че очакват още такива предизвикателства и заявиха желание да участват активно в училищния живот, защото това променя облика на училището като институция и го прави по-привлекателно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *