Децата от „Еколято“ боядисваха пейките на сцена „Театрон“ в древния Абритус

Децата от инициативата на Центъра за ученическо техническо и научно творчество „Еколято“ боядисваха пейките са сцена „Театрон“ в древния Абритус – съобщават от пресцентъра на Регионалния исторически музей.

С изключителен ентусиазъм, подпомагани от работници в музея, момичета и момчетата хванаха четките и валяците и освежиха поизбелените от слънцето и дъждовете дъски.

За проявеното старание домакините им поднесоха изненада. Разделиха групата на две и докато едните овладяваха тънкостите при боядисването, другите са запознаваха с експозицията в Интерактивния музей. Там, посрещнати от главния екскурзовод Виктория Вълчева, екскурзовода Славена Стефанова и аниматора Ниляй Хайрединова, те се впуснаха в опознавателната викторина с въпроси и картинки „Играй и учи с нас“. Част верните отговори им бяха подсказани от музейните специалисти в изнесените преди това беседи, а други децата трябваше да открият сами сред експонатите и таблата в експозицията. Кой бе слушал и гледал внимателно, си пролича от скоростта за решаване на задачите в играта.

Беше ни интересно и забавно, категорични бяха децата на тръгване от музея. Казаното от тях споделиха и преподавателите им в ЦУТНТ.

Децата и от следващите две смени на 27-та по ред инициатива „Еколято“ ще бъдат един ден на Абритус и ще помогнат с нещо на приятелите им в музея.

Още снимки вижте на фейсбук страницата на Регионалния исторически музей: https://www.facebook.com/regionalhistorymuseumrazgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *