Детският панаир продължава и в събота

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен посети второто издание на Детския панаир в Разград. Събитието се реализира от Фондация “Изиарт”, с председател Станка Желева, благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България, Фондация “Обществен дарителски фонд за Разград” и Община Разград. Това съоб

Г-н Хюсмен приветства малчуганите, които участват в забавленията, както и организаторите, които осигуряват занимания за децата на Разград. Той разгледа  творческите работилница, в една от тях се включи и в заниманията – взет му бе цветен отпечатък, върху който бе нарисувано куче.

33-те ателиета на Детския панаир са подредени на площад „Независимост“ срещу Новия театър в Разград. Във всяко от тях има по един възрастен и дете-доброволец от Разград. От 10 до 18 часа днес и утре всяко дете може да ги посети, няма такса за включване в заниманията, а това, което децата изработят, остава за тях.

Сред атрактивните работилници  са тези за пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, цветя от салфетки, стенопис, пиксел арт, детски играчки и мода, ателие за изработка на магнити и много други.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките, а в събота от 11.00 ч. ще бъде представена и пиесата „Трите прасенца” на Бургаски куклен театър.

Основната цел на панаира е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

Гости на събитието бяха и кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, и началникът на Регионално управление на образованието Ангел Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *