Десните поискаха отговори за сечта на брезите край Филхармонията

Водачът на листата на обединената десница в Разград Иво Димитров и двама от кандидатите за съветници Деян Пейчев и Атанас Мичев потърсиха отговори защо се изсичат дърветата край река Бели Лом в района на Филхармонията.

Сечта е извършена вчера, 4 октомври, част от останалите дънери са видимо от здрави дървета – установили кандидатите от Местна коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ(ДА БЪЛГАРИЯ,ДСБ,Зелено движение)(СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ,ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ).

Тази сутрин заедно с директора на ОП”Паркстрой” Валентин Стоянов те отново обиколиха района. Общинарят обясни, че става въпрос за санитарна сеч на 7 тополи, на мястото на които през следващата седмица ще бъдат засадени нови фиданки, колко обаче и от какъв вид – не знаеше, затова Димитров предложи да са 68.

Стоянов и десните кандидати за съветници разгледаха и останалите дървета, някои от които изглеждаха опасни, защо обаче не са включени в санитарната сеч – не стана ясно. Отговор нямаше и на въпроса защо не се прочиства коритото на реката, което в този и други райони в града е обрасло с храсти и дървета.

Димитров коментира, че повечето от отговорите на въпросите на десните всъщност трябва да се дадат от общинското ръководство, а Стоянов е изпълнил заповеди.

Водачът на листата на десните обяви, че в следващия мандат ще работи за това  градът да бъде залесяван не само с декоративни, но и с плододаващи дървета, за да може всяко преминаващо дете или възрастен да си откъсне плод. По подобен начин през 1999 г. Димитров е засадил орехи и джанки в района на спортно игрище и до днес деца и възрастни събират плодове от тях. „Разград ще стане град на плодните дръвчета” – увери Димитров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *