Десните обявиха дежурен протест всеки ден, а по-голям – всеки четвъртък до оставката

Десните организираха засега вторият по масовост протест в Разградско, но и обявиха нова тактика на протестиране – дежурства на площад „Възраждане” всяка вечер в 18,30 ч. – т.е. който може – да дойде, а в четвъртък – всички на площада.

Днес на поканата на общинския съветник от „Демократична България” Пейчо Георгиев се отзоваха около 40 човека. Там бяха всички десни общински съветници от Разград, както и други хора от разградската листа, както и съветници от Исперих и Завет, имаше и представители на десницата в Кубрат.

Повечето хора на площада бяха класическите десни, които всички познаваме от години, дошли със семействата си, с деца, някои и вече с внуци. Имаше и хора, които до преди няколко години бяха от другата страна, като д-р Драгомир Николов, преди време общински съветник от ГЕРБ. Имаше и столично присъствие – бившият директор на Селскостопанската гимназия Стоян Минчев, който от доста време живее в София.

А всичко се случваше пред погледите на полицаи от общо 5 патрулни коли.

Официалната част бе кратка. Основният организатор Пейчо Георгиев изрази  удовлетворение от  критичната маса хора, събрали се на площада, която може да поведе в нова посока хората. „Вижда се, че в Разград има достатъчно хора, които не харесват управлението да бъде превзето от мафията” – каза той. С присъщото си чувство за хумор Георгиев прогнозира, че след оставката ще се окаже, че протестиращите на площада са били 2-3 хиляди. „Има опасност да бъдем измамени, затова е важна оставката, но са важни и честните избори сред нея и как ще ни управляват след това” – каза още Георгиев. „Трябва да сме бдителни да не получим от същото” – заяви също организаторът. Той обясни и личните си мотиви да е на площада с искания за оставка: „Нашето поколение е длъжник на младите и трябва да сме тук, за да ги подкрепим, трябва да управляват младите, образовани и необременени.” – категоричен бе той.

Георгиев даде думата на представител на това поколение, негов съименник по фамилия.

Христо Георгиев, познат на разградчани с вело и екоиницативи бе лаконичен, но точен в изказването си. „Най-големият проблем на държавата ни е липсата на върховенство на закона, това не позволява икономическо и социално развитие. Законът е бухалка на мафията, затова Мафията вън!” – каза той.

Тъй като нямаше други желаещи да говорят с мегафона протестът завърши с уговорката за следващи събирания всеки ден, а по-големи – всеки четвъртък.

Макар това да бе финалът благозвучното „оо-стаав-ка” прозвуча още известно по различни разградски улици, тъй като малките участници в събитието продължиха да го тананикат, докато караха тротинетките си из града.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *