Десните: Гласувайте на балотажа, за да не позволим купеният вот да определи кмета на Разград

Първа политическа сила сме в град Разград – похвалиха се от „Демократична България”. На специална пресконференция днес те представиха новоизбраните общински съветници, коментираха резултатите от отминалата  неделя, призоваха да се гласува на балотажа, но без да излязат с категорична позиция за кого.

Ето цялата им позиция представена от Пейчо Георгиев:

“Благодарим на всички, които повярваха в „Демократична България“ и гласуваха за едно по-добро бъдеще на Разград!
След изборите на 27 октомври „Демократична България“ е първа политическа сила в Разград. От всичките 39 избирателни секции в града ние печелим в 17 от тях, като общо подкрепата за нас е 2 233 гласа. БСП има 2 086 гласа, а ГЕРБ – 2010.
„Демократична България“ е втора политическа сила и в местния парламент. Това е страхотно, защото показва, че мислещите хора в общината ни припознаха и ни подкрепиха. В секциите, където гласува клиентелата, където преобладаваше контролирания вот, където се купуваха гласове, ние загубихме!
Но ние сме оптимисти, защото стана очевидно, че в Разград вече има голяма и критична маса от хора, които искат и виждат промяната в „Демократична България“, а не в миналото или в сегашното статукво.
За съжаление на всички нас, следващият кмет на Разград все пак ще бъде представител на едно от двете. Ние сме убедени, че всеки от общността, подкрепила „Демократична България,“ ще вземе разумно и смислено решение кого да подкрепи на втори тур.
Неучастието не е решение! Не бива да се поддаваме на идеологическите дъвки, които ни предлагат. Да гласуваме рационално и с мисъл, кое е по-полезно за Разград и неговите хора. Да загърбим страха! Да не позволим купеният вот да определи кмета на Разград! Това може да стане като излезем и гласуваме!!!
Уважаеми приятели,
Искаме да ви уверим, че в местния парламент ние ще продължим да работим, за да се реализират нашите 68 стъпки за промяната. Нашите избиратели са нашето вдъхновение и опора! Ще се допитваме до тях, ще търсим съмишленици, ще градим мостове, ще работим усърдно за Разград!”.

Шестимата от „Демократична България-Обединение”, както заявиха, че ще се нарича групата им в местния парламент, заявиха, че ще работят с всички групи, които предлагат разумни решения за Разград.

Заявиха, че още нямат решение кой ще е председател на групата, а водачът на листата Иво Димитров предложи авангардната идея шестимата да са съпредседатели.

Съветниците от „Демократична България-Обединение” по азбучен ред са: Джипо Джипов, Иво Димитров, Милен Минчев, Мирослав Грънчаров, Огнян Обрешков, Пейчо Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *