Десислава Иванова е шампионка на България за девойки

Състезателката от СКБ”Лютви Ахмедов” Десислава Иванова е шампионка на България за девойки – съобщават от клуба.

Тя участва в Държавно лично-отборен шампионат за юноши и девойки до 20 години, който се провежда от 21 до 23  в Бургас. В надпреварата вземат участие над 350 участници от над 45 клуба от страната.

В кат. до 59 кг. Десислава Иванова записа три убедителни победи с туш и технически туш. В решаващата среща за златния медал 18-годишната ученичка от 11 клас на Спортно училище гр. Разград се срещна с представителката на столичния ЦСКА Виктория Бойнова, която е Балканска шампионка, Европейска и Световна бронзова медалистка за миналата година. След доминация в схватката Десислава тушира съперничката си и спечели златния медал, по този начин гарантира участието си на Световно и Европейско първенство за тази година в категория до 59 килограма.

Срещите бяха изгледани и от главните ръководители на СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград, които също дадоха много висока оценка на техните състезателки.

В момента Десислава Иванова и и нейната треньорка Фатме Шабан са на лагер с женския тим, който е подготовка за олимпийска квалификация в Баку, Азербайджан начело с Ивелина Николова бронзова медалистка от олимпиадата в Токио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *