Десислава Атанасова предпочете Русе, а Ива Митева – София, ето ги депутатите от Разградски регион в 46-тото Народно събрание

Водачите на двете кандидат-депутатски листи за Разградски регион от първите в страната политически сили избраха не Разград, а другите си региони и от нашия регион влизат вторите от листите на ГЕРБ-СДС и ИТН.

Това стана ясно на тазвечершното заседание на Централната избирателна комисия. Десислава Атанасова предпочете Русе, където бе втора в листата на ГЕРБ-СДС, а Ива Митева – 24-ти Софийски район, където също бе водач на листата.

Така за втори път депутат от Разград ще е Гюнай Хюсмен, а за първи път – д-р Алпер Мурадов. Гюнай Хюсмен от Исперих бе избран в 43-тото Народно събрание от листата на ДПС с преференции, заради които бе изключен от тази партия, стана независим, гласуващ с ГЕРБ, след това веднъж бе в листата на ГЕРБ като гражданска квота, областен управител от ГЕРБ, а в последните две кампании вече бе втори в листата на ГЕРБ като член на тази политическа сила.

По данни от интернет д-р Алпер Мурадов е родом от Свищов в семейство на инженер и акушерка. Начално и прогимназиално образование получава в родния си град в ЕСПУ ”Димитър Благоев”,след което завършва с отличие Английска езикова гимназия ”Гео Милев” Русе. През 1998 година завършва Медицински Университет София с отличие. В периода 1999-2004 работи и специализира Ортопедия и травматология в МБАЛ “Пирогов”, а в последствие работи в Университетска болница ”Бойчо Бойчев” Горна Баня-София. От 2005 година практикува в МБАЛ”Света София”-София и е визитиращ консултант на МБАЛ ”Дева Мария” и МБАЛ ”Бургасмед”- Бургас. През 2021 година защитава магистратура по Здравен мениджмънт в Международно Висше Бизнес Училище – София. Владее Английски, Немски, Руски, Турски език. На предишните избори Алпер Мурадов е бил в листите на ИТН  в Русе и Силистра. По време на предизборната кампания бе забелязан само веднъж в региона, дори снимката на плаката на ИТН бе от Фейсбук профила му, въпреки това обаче получи 168 преференциални гласа.

Така депутатите от Разградски регион са: Ахмед Ахмедов от ДПС, Ихсан Хаккъ от ДПС, Гюнай Хюсмен от ГЕРБ-СДС и д-р Алпер Мурадов от ИТН, а град Разград и община Разград отново нямат представител в парламента, избран от региона, родните места на избраните са съответно: Цар Калоян, Подайва, Исперих, Свищов.

Има обаче един регион, в който разградската нишка е доста силна – 23-ти Софийски район. Оттам депутати са: Антоанета Цонева от Разград, Надежда Йорданова от Кубрат и Атанас Атанасов, голяма част от професионалната кариера на когото бе в Разград, и тримата са от Демократична България. Д-р Хасан Адемов от Исперих е депутат от ДПС от Добрич, а Рамадан Аталай от Мъдрево – от листата на ДПС в Пловдив

Очаква се Президентът да издаде указ за провеждане на първото заседание на новия парламент за 21 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *