Десислава Атанасова предпочете Русе, а Ива Митева – София, ето ги депутатите от Разградски регион в 46-тото Народно събрание

Водачите на двете кандидат-депутатски листи за Разградски регион от първите в страната политически сили избраха не Разград, а другите си региони и от нашия регион влизат вторите от листите на ГЕРБ-СДС и ИТН.

Това стана ясно на тазвечершното заседание на Централната избирателна комисия. Десислава Атанасова предпочете Русе, където бе втора в листата на ГЕРБ-СДС, а Ива Митева – 24-ти Софийски район, където също бе водач на листата.

Така за втори път депутат от Разград ще е Гюнай Хюсмен, а за първи път – д-р Алпер Мурадов. Гюнай Хюсмен от Исперих бе избран в 43-тото Народно събрание от листата на ДПС с преференции, заради които бе изключен от тази партия, стана независим, гласуващ с ГЕРБ, след това веднъж бе в листата на ГЕРБ като гражданска квота, областен управител от ГЕРБ, а в последните две кампании вече бе втори в листата на ГЕРБ като член на тази политическа сила.

По данни от интернет д-р Алпер Мурадов е родом от Свищов в семейство на инженер и акушерка. Начално и прогимназиално образование получава в родния си град в ЕСПУ ”Димитър Благоев”,след което завършва с отличие Английска езикова гимназия ”Гео Милев” Русе. През 1998 година завършва Медицински Университет София с отличие. В периода 1999-2004 работи и специализира Ортопедия и травматология в МБАЛ “Пирогов”, а в последствие работи в Университетска болница ”Бойчо Бойчев” Горна Баня-София. От 2005 година практикува в МБАЛ”Света София”-София и е визитиращ консултант на МБАЛ ”Дева Мария” и МБАЛ ”Бургасмед”- Бургас. През 2021 година защитава магистратура по Здравен мениджмънт в Международно Висше Бизнес Училище – София. Владее Английски, Немски, Руски, Турски език. На предишните избори Алпер Мурадов е бил в листите на ИТН  в Русе и Силистра. По време на предизборната кампания бе забелязан само веднъж в региона, дори снимката на плаката на ИТН бе от Фейсбук профила му, въпреки това обаче получи 168 преференциални гласа.

Така депутатите от Разградски регион са: Ахмед Ахмедов от ДПС, Ихсан Хаккъ от ДПС, Гюнай Хюсмен от ГЕРБ-СДС и д-р Алпер Мурадов от ИТН, а град Разград и община Разград отново нямат представител в парламента, избран от региона, родните места на избраните са съответно: Цар Калоян, Подайва, Исперих, Свищов.

Има обаче един регион, в който разградската нишка е доста силна – 23-ти Софийски район. Оттам депутати са: Антоанета Цонева от Разград, Надежда Йорданова от Кубрат и Атанас Атанасов, голяма част от професионалната кариера на когото бе в Разград, и тримата са от Демократична България. Д-р Хасан Адемов от Исперих е депутат от ДПС от Добрич, а Рамадан Аталай от Мъдрево – от листата на ДПС в Пловдив

Очаква се Президентът да издаде указ за провеждане на първото заседание на новия парламент за 21 юли.

 6,656 total views,  6 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *