Десети смъртен случай с COVID-19

Коронавирус

За още един смъртен случай с COVID-19 съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград, позовавайки се на информация на Регионалната здравна инспекция. Той е десети за региона от началото на пандемията-

Вчера е починал мъж на 63 г. от с. Вазово, община Исперих, който е потърсил медицинска помощ на 07.08.2020 г. в „МБАЛ – Шумен“ АД. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет, който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е бил със следните придружаващи заболявания: Мозъчно-съдова болест, Състояние след прекаран инсулт, Исхемична болест на сърцето.

Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 изказва съболезнования на роднините и близките на починалия.

Оттам съобщават за два новорегистрирани случая на COVID-19 за изминалото денонощие.

Единият случай е жена на 48 г. от гр. Разград. Потърсила е медицинска помощ на 11.08.2020 г. в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е жена на 67 г. от с. Веселина, община Лозница. Потърсила е медицинска помощ на 11.08.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатора на Отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследванв лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е с Артериална хипертония II ст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *