Депутат от БСП подари лаптоп на дете от приемно семейство

От името на парламентарната група на БСП за България народният представител от Разградски регион Мартин Обрешков предостави лаптоп на ученик, който е с отличен успех и има нужда от съдействие, за да участва ефективно в дистанционното обучение. Това съобщават от пресцентъра на БСП в Разград.

Инициативата на депутатите от левицата е свързана с необходимостта от подпомагане на социално слабите ни съграждани в ситуация на световна пандемия. Всеки от депутатите е дарил по 1000 лева, част от които са предоставени на Българска академия на науките за разработване на ваксина за Коронавируса, а с останалите са закупени лаптопи за деца, които имат затруднения с дистанционното обучение поради липса на компютри.

За Разградска област след предварително проучване на местните структури на БСП бе определено лаптоп да получи 15-годишно момче, което от 6 години живее в приемно семейство. Светослав е отличен ученик в ПГИ“Робер Шуман“ в Разград. Приемната му майка е учител и от въвеждането на дистанционното обучение досега двамата се редували в използването на единствения компютър в дома им или момчето учело през телефона си.

Депутатът Мартин Обрешков и председателят на Общинското ръководство на БСП-Разград Добрин Добрев се срещнаха с момчето и приемната му майка пред техния дом при спазване на противоепидемични мерки. И двамата пожелаха на развълнувания от подаръка ученик лаптопът да му помогне в обучението и да постига още по-големи успехи.

Подобна инициатива – да осигури технически средства, с които деца в неравностойно положение да получат възможност наравно с връстниците си да участват в дистанционното обучение, преди Великден осъществи и ръководството на Община Разград. Тогава кметът Денчо Бояджиев и заместниците закупиха 23 таблета и ги подариха на потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания.
В началото на извънредното положение от РИО-Разград обявиха, че около 10% от децата в региона нямат интернет и общуват с учителите си по телефона.

One Reply to “Депутат от БСП подари лаптоп на дете от приемно семейство”

  1. Сърдечни благодарности към г-н Обрешков,г-н Добрев,г-жа Ерма Димитрова и г-жа Маргарита Димитрова за жеста,с който ни изненадаха!Това направи момчето ми безкрайно щастливо!От наше име бъдете живи и здрави!Нека Бог винаги бди над вас!Благодарим ви,добри хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *