Депутат зовe за даряване на кръвна плазма, осигурява транспортните разходи до Варна или София

Народният представител от Разградски регион Десислава Атанасова отправи апел в профила си във Фейсбук за включване в кампанията за даряване на кръвна плазма от хора, които са преболедували COVID-19.

Тя се обръща и специално към жителите на Лудогорието, като уверява, че поема ангажимент да запази часове за дарителите в в Националния център по трансфузионна хематология, ВМА или Кръвен център Варна за удобство на доброволците. Десислава Атанасова поема ангажимент и да покрие транспортните разходи на желаещите да помогнат с дарителски жест на болни от COVID-19.

За записвания Десислава Атанасова предоставя координатите на ГЕРБ-Разград: ул. “Осъм”4, ет. 1 Зала 120, Студентско общежитие, телефон: 0884518002, e-mail: razgrad@gerb.bg.

В поста си Атанасова припомня и изискванията към всеки, които иска да дари кръвна плазма за болен от COVID-19: успешно е преборил К-19 и е на възраст от 18 до 65 години; е имал положителен резултат от PCR тест; минали са не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста; е в добро физическо състояние; не приема лекарства и най-вече има желание.

 2,291 total views,  2 views today

One Reply to “Депутат зовe за даряване на кръвна плазма, осигурява транспортните разходи до Варна или София”

  1. И кое по-точно трябва да аплодира читателят тук? А откъде точно ще извади парите? А кой забърка кашата и не беше/не е ли тя тази, която като “тежка артилерия” обяснява колко велики магистрали се строят в момента? Тука, мисля, сте имали добро намерение, публикувайки инициативата, но пътят към ада е постлан с такива. Не го правете повече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *