Денят на Съединението събра кандидат-кметовете пред Войнишкия паметник

Нещо като дефиле на всичките досега официално обявени кандидати за кмет на Община Разград се случи на площад „Възраждане” днес по време на градското тържество за Деня на Съединението 6 септември. Както се полага на домакин там бе кандидатът на ГЕРБ и действащ кмет д-р Валентин Василев, сред него пристигна кандидатът на Демократична България Мирослав Грънчаров, после дойде и Калоян Монев от „Кауза Разград”, там бяха и тримата спрягани за кандидати на БСП – Денчо Бояджиев, Стоян Димитров и Добрин Добрев. Всеки от кандидатите е с антураж, като най-многолюдни бяха групите на Каузата и на обединените десни, в тях имаше цели семейства малки деца, включително в детски колички. Нито един от кандидатите обаче не бе със съпругата, децата или внуците си. Също така никой от тях не се доближи до конкуренцията, всеки обаче се поздрави с областния управител Гюнай Хюсмен.

Иначе самото тържество бе семпло – историческо припомняне на фактите от 6 септември 1885 г. от уредника в Регионалния исторически музей Нели Николова и тържествено слово от кмета д-р Валентин Василев.

След което редица от над 10 венци тръгна към Войнишкия паметник, който от няколко години плаче за ремонт на пространството около него – вече стотици официални лица минаха по стъпалата с отлепени плочки, но ситуацията продължава се си стои същата, сега ще се надяваме на кандидат-кметовете.

Венци поднесоха: кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместникът му Галина Георгиева, Архиерейският наместник отец Георги, от името на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, от името на Асим Адемов-член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент, Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов, от името на председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова, общински съветници от групата на БСП, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на Демократична България, ВМРО и Кауза Разград, Театрално-музикален център-Разград, НЧ“Развитие 1869“, Областен и общински съвет на Съюза на пенсионерите, Регионален исторически музей, РБ„Проф. Боян Пенев“, признателни граждани.

От пресслужбата на Областния управител уточниха, че той е бил преди това и на още едно тържество за Деня на Съединението – в Исперих, където е поднесъл венец пред паметника на Хан Аспарух.

One Reply to “Денят на Съединението събра кандидат-кметовете пред Войнишкия паметник”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *