Денчо Бояджиев: Сладка победа, ще управляваме с коалиционни партньори

Четвъртият мандат на кмета на Разград Денчо Бояджиев започва с по-голяма разлика от предишните – според все още неокончателните данни той води на досегашния кмет от ГЕРБ д-р Валентин Василев с 2100 гласа. В първото си интервю след победата Бояджиев обяви, че ще управлява в коалиция с десните. Местният парламент е пъстър с 6 политически партии, а неговата БСП има само 6 съветника от общи 33-ма.

Малко преди да бъдат въведени протоколите от последните 3 секции край клуба на БСП – къща близо до общината – се изви хоро, поведено от новия кмет, прозвуча и „День Победы”, отвориха и шампанското.

  • Честита победа, какво искате първо да кажете след нея?
  • Сладка победа. Това е не само победа на физическо то лице Денчо Бояджиев, а победа на много хора в тази община. Една част от тях изтерзани, преживяли унижения и какво ли не, но най-важното е, че дочакаха този момент, в който се чувстват свободни и ще се чувстват свободни през следващите 4 години, защото всички, които ме познават много добре знаят, че пътят, по който ще вървим, ще е взаимен с тях заедно, с тая хубава пътечка която ще оставим с новите още по-хубави решения, които ще предложим на Разград, защото нашият град го заслужава. Първо ще трябва да изкърпим тези негативи, останали през особено последните 3 години, но аз съм сигурен, че още много хора ще се включат и резултатът ще бъде, че Разград ще бъде още по-хубав град.
  • Какви са първите неща, които ще направите?
  • Много са, първо така или иначе от утре вече съм на вълна община Разград. Трябва да съм наясно с финансовото състояние, какви резерви в чисто фискален план има, какво е състоянието от гледна точна на кадрово обезпечение. Казаха ми, че много незаети места има, не е нормално за община, която на високи обороти трябва да работи. Ето тука сме в един мрак, целият град е така, няма проблем в крушките, в осветителните тела, проблемът е в хората, които трябва да  го решават,
  • Готов ли сте с екипа, имаше коментари, че ще върнете много хора от стария си екип?
  • Не, няма да е старият, но ще има хора, с които сме работили. Това е ново начало и не е без значение какви хора ще попаднат, това ще бъде по-широко коалиционно управление и нормално е да има повече представители на другите коалиционни партньори.
  • Тоест Вие протягате ръка към другите партии в местния парламент, който е доста пъстър? Към кои?
  • Основно към които работихме и до този момент – „Демократична България”. Вероятно ще има тесни специалисти. Идеята ми беше и с ДПС като представена партия, но след тяхното поведение…
  • Те не Ви ли подкрепиха?
  • Те играха въобще срещу идеята за такова управление. Скоро ще получите повече информация, защото няма много време за отлагане. Устройствените сесии ще са тази седмица, разговори ще има различни, уговорки, опипване на почвата и т. н. и другата седмица трябва да се работи.

След интервюто Бояджиев допълни, че не е очаквал такава разлика и смята, че това е класически наказателен вот.

5 Replies to “Денчо Бояджиев: Сладка победа, ще управляваме с коалиционни партньори”

  1. Браво на Разградлии,жалко за Брестовенчани и Заветлии които не успяха да се спасят от ДПС(долни продажни свине)

  2. Баси боклука нещастен! Какво се радва като разказа играта на града преди ще го направи и сега.

  3. Много се радвам,това е прекрасно.Ще помогна с каквото мога.Аз все още мога,повярвай те ми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *