Денчо Бояджиев променя общинската структура: 4 заместник-кметове и без директори на дирекции

Затвърди се мажоритарният елемент на тези избори, хората гласуваха за най-подготвения и подходящ кандидат – коментираха днес от партията на новоизбрания кмет на Община Разград Денчо Бояджиев от БСП. Неговата политическа сила след балотажа е единствената, която направи пред медиите коментар на вота, опонентите му засега се ограничиха в благодарност във фейсбук към избирателите, предпочели д-р Валентин Василев от ГЕРБ.

Бояджиев бе редом с областния председател на БСП Наско Анастасов, общинския лидер Добрин Добрев и с новия депутат от Разградски избирателен регион  Мартин Обрешков, който влиза в парламента на мястото на Бояджиев.

Анализът на социалистите сочи, че техният кандидат е безспорен победител в градските секции с двоен и троен резултат спрямо опонента. В коментара си Бояджиев отдели време на предшественика си, на кампанията и управлението му, но повече акцентира на своите идеи за Разград. Очаквам да има напрежение в началото, но ще се справим и със санкциите при реализиране на някои от европроектите и с неплатените средства за сметосъбиране – каза Бояджиев.

В най-кратки срокове ще ревизирам изпълнението на бюджета – заяви още той. Акцент ще са му и обществените поръчки, тъй като вече са установени множество пропуски при тях, а отговорността за нарушенията трябва да е персонална.

Политически чистки няма да има – категоричен бе Бояджиев. По думите му основният критерий към служителите ще е професионализъм и ефективност, ще се раздели с хора без качества и компетенции, даде пример с настоящ директор на дирекция с ресори, свързани с инвестиции, а с образование агроном.

Управленската структура ще се промени – заяви също Бояджиев. Най-вероятно той ще има четирима заместници, но ще бъде премахнато нивото „директор на дирекция”, така ресорните зам.-кметове ще работят пряко с началниците на отдели.

Ще обходя университетите с намерение да търся млади експерти в различни сфери, които да привлечем да работят за Разград със стипендии и осигуряване на жилища – заяви още Бояджиев.

Разград отново ще стане Перлата на Лудогорието и Градът на цветята – допълни Добрин Добрев.

На пресконференцията бе представен и новият депутат от Разградски регион. Мартин Обрешков е на 40 години, от Кубрат, архитект по образоване, женен, с едно дете. Младите хора и подобряване на инфраструктурата в Лудогорието ще са сред приоритетите ми – заяви Обрешков.

 

2 Replies to “Денчо Бояджиев променя общинската структура: 4 заместник-кметове и без директори на дирекции”

  1. Края на Гр Разград дойде с назначаването на човек от БКП .Честито на Печелившите .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *