Денков, Цонева и Василев в Разград: Имаме шанс да изберем между европейското развитие на България и балканската стабилност

Гражданите на Разград трябва да изберат дали искат европейско развитие на България или балканска стабилност. Който иска европейско развитие, да излезе и да гласува. В противен случай ще получим балканската стабилност. Това заяви бившият премиер Николай Денков по време на посещението си в Разград като част от серията срещи на водещи лица на “Продължаваме Промяната – Демократична България”. В препълнената зала на хотел “Централ” разградчани имаха възможността да разговарят още с бившия финансов министър Асен Василев и водача на листата на ПП-ДБ за изборите на 9 юни Антоанета Цонева. Тя представи и кандидатите за народни представители, както и основните задачи за работата в следващия парламент.

“Приоритетите на “Продължаваме Промяната – Демократична България” не са се променили – трябва да си подредим държавата, трябва доходите да се увеличават, правосъдната система да бъде справедлива, защото е очевидно, че в момента не работи. Здравеопазването да бъде насочено към хората, а не към печалбите на болниците и на лекари, които злоупотребяват. Да приложим тук всичко най-добро, което знаем, че работи в европейските държави”, заяви акад. Николай Денков.

Антоанета Цонева обяви, че кандидатите за народни представители на ПП-ДБ ще се борят за всеки глас, за да бъде защитен европейският път на България и европейското бъдеще на сънародниците ни. “Усилията ни основно ще бъдат насочени към това мнозинството от българските граждани, които не харесват състоянието на правосъдната система, състоянието на регулаторите, които имат усещането, че държавата е несправедлива. Трябва да ги привлечем и те да получат своето представителство. Верни на страната и верни на Лудогорието ще проведем тази битка за всеки един глас”, каза тя.

Народният представител от Разград в последния парламент обяви, че ще продължи да се бори за решаването на основните проблеми, които бяха във фокуса на работата й в последните 10 месеца – чистота на реката, чистота на въздуха, инфраструктурата и подобряването на нейното състояние. Тя обяви, че ще бъдат инвестирани безпрецедентно много средства в региона по плана на МРРБ за общински проекти, като само община Разград ще получи 50 милиона лева.

“Една от най-важните инвестиции, която аз лично следя с много голямо внимание е реконструкцията на пречиствателната станция, защото това е един от основните източници на замърсяване на реката и оттам идват неприятните миризми, от които гражданите страдат. Ще работим за запазване на културно-историческото наследство и всичко това, което е необходимо, за да може този регион да се развива”, коментира Цонева.

Асен Василев подчерта, че се установява мнозинство от 80 процента от българите, на които не им харесва как изглежда страната в момента. Затова на 9 юни хората имат възможността да изберат модела на развитие на България – като нормална европейска държава или държава от латиноамерикански тип, представян от ГЕРБ като модела на постната пица.

“Това мнозинство от 80 процента наистина съществува. То иска честни конкурси, за да се вдигне качеството на образованието, на здравеопазването, да има нормална правосъдна система. Това мнозинство иска най-накрая по честен начин да се разпределят парите в страната. Те да стигат до всяка община, както го направихме в последния бюджет, и местната власт да определя кои са най-важните й проекти. А не да се моли на премиер, финансов министър, или някой друг”, каза Василев.

“Защо добрите неща в България се случват толкова трудно? Защото това мнозинство го няма в парламента. Няма го, защото половината хора не гласуват. Ако имаме избирателната активност като в Германия, тогава общо гласовете на нашите основни опоненти ГЕРБ и ДПС ще бъдат не повече от 20%. И мнозинството българи ще бъде представено в парламентарната зала”, добави той.

Листата на “Продължаваме Промяната – Демократична България” в избирателен район Разград:

  1. Антоанета Цонева
  2. Джипо Джипов
  3. Онур Гьочгелди
  4. Мирослав Грънчаров
  5. Митко Ханчев
  6. Диана Нейкова
  7. Евгени Енчев
  8. Ирина Бакърджиева

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *