Дениз Хамид вече e международен съдия по борба

Директорът на Спортно училище-Разград Дениз Хамид взе изпита за международен съдия. Признанието от Световната федерация по борба той получи по време на международен турнир в румънския град Клуж-Напока от 18 до 21 април. До изпита бяха допуснати двама български съдии.

Дениз Хамид разказа, че изпитът е бил много тежък. Освен практически съдийски умения във всички стилове по време на турнира е включвал и езикови, нормативни, поведенчески и най-вече етични качества, имало е и писмени тестове с решаване на казуси.

Дениз Хамид е редовен съдия към Българската федерация по борба от 2016 година. През последните 15 години той се доказа, като един от най-добрите специалисти в тази сфера и като съветник в тази насока на община Разград и областна администрация Разград.Доказан треньори по борба при всички възрасти от деца до мъже и жени от новото поколение в Лудогорието и страната. Изградил многобройни шампиони, национални състезатели, участници и медалисти на Световни и Европейски първенства.

Дениз Хамид е вторият съдия от Лудогорието с подобно признание. Първият бе неговият баща Музаффер Мустан. През последните години един от най-добрите и много уважавани съдии на Световната федерация по борба също е с разградски корени – Левент Шен, внук на световния шампион Лютфи Ахмедов. Той е съдия олимпийска категория, свирил на две олимпийски игри и носител на златна свирка. Очаква се да бъде и част от Олимпийските игри в Париж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *