Демократична България покани Рейгъна от Ясеновец в кандидат-депутатската си листа

Неочаквано предложение получи кметът на Ясеновец Рейхан Хюсеин-Рейгъна на откриването на селския събор днес. На трибуната в приветствието си към местните хора един от официалните гости – съпредседателя на Демократична България Владислав Панев покани Рейгъна в листата с кандидати за народни представители на десните за Разградски регион. Прозвучаха аплодисменти и  двамата си стиснаха ръцете. Така най-вероятно в листата на Демократична България за настоящите избори ще има поне едно ново лице.

Съборът в Ясеновец, който се провежда по-малко от 2 седмици преди старта на предизборната кампания, събра пъстра палитра от политици. Сред официалните лица бяха представители на Демократична България, на БСП и на Продължаваме промяната, а в публиката се появиха хора от ГЕРБ – депутатът в последните няколко парламента Гюнай Хюсмен, както и областният лидер на партията Владимир Димитров.

От пресслужбата на Община Разград съобщиха, че председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев и заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров приветстваха жителите на Ясеновец на откриването на селския събор. Те бяха сред официалните гости на събитието, което не се е провеждало от 5 години. През настоящата година го организира кметът на Ясеновец Рейхан Хюсеин-Рейгъна.

„Вашият кмет прояви инициатива, показа, че може и знае как се прави, всички трябва да го поздравим за активността” – обърна се към хората заместник-кметът Мирослав Грънчаров, призовавайки ги да аплодират своя кмет.

„Ясеновец е младо село с инициативни и предприемчиви жители, пожелавам ви успехът винаги да е с вас” – обърна се към местните хора председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев.

Съборът бе открит от кмета на селото Рейхан Хюсеин, който изрази надежда, че както през последните 6 месеца, селото ще е сплотено и жителите му ще си помагат, за да продължи да върви по успешен път и да придобие вид на европейско село с хубава инфраструктура и с всичко, от което се нуждаят европейските граждани. Кметът Рейхан Хюсеин благодари на официалните гости за уважението, проявено към жителите на селото, както и на спонсорите на събора, основният сред които е Никола Николов.

Сред официалните гости на събора освен председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кмета Мирослав Грънчаров бяха и: съпредседателят на Демократична България и депутат в 45, 46 и 47-мото Народно събрание Владислав Панев, Марин Шишев – депутат от Продължаваме промяната в 47-мото Народно събрание, областният управител Драгомир Златев, зам.-кметът на Район Оборище в София Надежда Бобчева, общинските съветници от Разград Пейчо Георгиев, Огнян Обрешков, Мирослав Цанев, общинският съветник от Завет Нихат Расим, олимпийският шампион по борба Хасан Исаев, заслужилият треньор Юмер Фикриев, майсторът на спорта и първи треньор на Рейхан Хюсеин Велик Тодоров, първият треньор на световната шампионка Тайбе Юсеин Мустафа Кезман, директорът на Спортно училище-Разград Дениз Хамид, балканският шампион Фейзула Кязим, заслужилият треньор Дауд Ибрям и други деятели в спорта борба.

Съборът започна с народни борби на селския стадион. В тях участват 160 състезатели от 18 клуба от цяла България. На състезанието бе възстановена старата традиция край тепиха да звучат зурни и тъпан. Главен рефер на турнира е Кудрет Ашим, който благодари на Рейхан Хюсеин, че е обединил гилдията и за 10 дни е направена организацията за турнира. Съдии на тепиха са Хикмет Шабан, Лазар Станев, Христо Маринов и Кенан Ашим. В програмата са включени и мазни борби, както и женска борба. Очаква се награждаването да е около 18,00 часа. Освен солидни награди за победителите са предвидени и предметни награди от томбола за гостите на събора – различни електрически уреди. След спортното събитие ще има и концерт на певицата Айшенур Орханова и самодейни изпълнители.

Още снимки вижте ТУК.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *