„Демократична България” откупи първата корица на „Прас Прес” за фонда на разградската Художествена галерия

Кандидатите за народни представители от Демократична България-Обединение откупиха първата корица на органа на невъзпитаните карикатуристи „Прас Прес” и я предоставиха на фонда на Художествена галерия „Проф. Илия Петров”-Разград.

Това стана на откриването на изложбата от корици на „Прас Прес” в градинката пред разградския храм на изобразителното изкуство тази вечер. Експозицията бе организирана със съдействието на кандидатите за народни представители от „Демократична България”.

Двама от авторите на карикатурите лично представиха своите и на колегите си творби. С Алла Георгиева и Чавдар Георгиев бе и един от авторите на текстове в изданието Иво Балев.

Изложбата откри водачът на листата с №23 в бюлетината Иво Димитров. Той увери тримата автори, че творбите им са достигали редовно до разградската публика, въпреки неофициалната цензура относно разпространението на „Прас Прес” до преди година. Съдействие за това е оказвал Никола Николов.

Оказа се, че Чавдар Георгиев не е за пръв път в Разград и има сантименти към града. Преди години е бил редовен участник в Изложбите за млади карикатуристи, която се е провеждали периодично в Разград. Двамата с директора на галерията Тодор Тодоров къде на шега, къде на сериозно обсъдиха възможността подобни събития да се възстановят, но да не са за млади карикатуристи, а за вечно млади.

Изложбата в градинката пред Художествената галерия ще остане там до 7 юли, като паната ще се прибират вечер в галерията. Експозицията включва 30 корици, повечето съвременни, от последните месеци. Сред тях обаче бе и първата корица на „Прас Прес” от 2017 г. и темата е изборна. Тази корица бе маркирана с надпис „откупена”, след като кандидатите за депутати от десните обявиха, че ще направят откупка на една от творбите за фонда на галерията по избор на директора й.

Откупени бяха още 5 корици.

В Разград се родиха и нови творби на двамата карикатуристи. Те направиха шаржове на част от кандидатите за депутати на „Демократична България”, а водачът Иво Димитров се сдоби и със стихотворно послание от съименника си Иво Балев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *