„Демократична България”: Изоставената сграда на МВР – детски и младежки център

Недостроената сграда на МВР която  се извисява  като паметник на безвремието в центъра на Разград, е опасна за хората – алармират от „Демократична България“.

След 30 години сградата е в тотална разруха и няма никаква идея за нейното оползотворяване. Безхаберието на общинските ръководства по отношение на общинска собственост според десните в Разград е повече от тревожно, а вече става и опасно.

В акцентите от своята управленска програма кандидатът за кмет на „Демократична България“ Мирослав Грънчаров изоставената сграда намира своето предназначение като Хай-тек център за детски и младежки  дейности. Според него централното и местоположение ще даде допълнителен тласък за развитие на детските и младежки клубове, школи и кръжоци.

В многофункционалните зали и споделени пространства ще има подходящи условия за работа с деца и млади таланти от всички видове дейности. Тяхното позициониране в една обща сграда ще от особено предимство тъй като в момента те са разпръснати и страдат от липса на пространство и зали, изградени по съвременни условия за работа и безопасност

С помощта на новите технологии според кандидата Мирослав Грънчаров там ще бъде създадена  хай-тек среда за развитие на  STEAM  дейностите, лего роботиката и ученическите школи за програмиране.

Добрата среда, съвременните условия за развитието на талантите на Разград е една от мерките на „Демократична България“ за спиране на миграцията към други градове и създаване на устойчива и уютна градска среда.“ Децата  на Разград  имат право на среда от ХХІ век  и ние като хора, които милеят и обичат своя град, сме длъжни да я им осигурим. Има множество възможности за финансиране както през програми на ЕС, така и през Фонда за устойчиво градско развитие това да се случи. Ние имаме идеята и знаем решението за нейната реализация, това е Бъдещето за Разград! – заявяват категорично от „Демократична България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *