Демократична България: Всички равни пред закона в модерно работеща държава

Българските граждани ясно виждат как лошото управление, проядено от корупция, забавя силно развитието на България и я държи най-бедна в ЕС.

Институциите са пленени. Безброй калинки вземат държавни заплати за нищоправене, а техните началници изпълняват разпорежданията на мафията. Чиновниците  обслужват фирмите обръчи и размахват бухалки над  всички, които се осмелят да протестират срещу  произвола на държавата. Пачките и кюлчетата в чекмеджетата на властта и замитането им от прокуратурата са емблемата на мафиотския модел на управление на страната.

На предстоящите избори можем да премахнем  бариерите пред развитието на България. Можем да гласуваме за парламент и управление, които ще  рестартират правовия ред в държавата и ще работят  за модернизацията й.

Ние,от Демократична България, сме най-радикалната и последователна опозиция на този корупционен модел, който лишава поколения българи от перспектива да градят живота си в свободно и демократично общество.

Ние търсим доверие, за да създадем алтернатива на корупционния модел на управление, защото искаме да спрем разрухата на страната, за да спасим нейното бъдеше. Това  може да стане като:

  • Рестартираме правовия демократичен ред, чрез промени в Конституцията и законите, които да освободят институциите от мафиотския захват и да поставят прокуратурата в рамките на демократична отчетност;
  • Модернизираме радикално страната и стимулираме икономически растеж, основан на иновациите и знанието, инвестициите в научни изследвания, дигиталната трансформация в икономиката и публичните институции, напредничави регулации, по-качествени и повече работни места, които следват от това;
  • Реализираме истински технологичен и енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата, чрез инвестиране на средствата от фондовете на ЕС и националния бюджет в проекти с висока добавена стойност, развиване на нови бизнес модели и повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни;
  • Развиваме човешкия капитал чрез ударни инвестиции в ново образование и умения за бъдещето, в отговор на скоростта на промяна в съвременния свят, в здравето на нацията, в култура и в социална защита, в привличане и задържане на талантите и отключването на потенциала на Голямата България заедно с българските граждани зад граница.

Вярваме, че България може да се движи с много по-висока скорост в развитието си. Да има своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж.

За целта Борисов и ГЕРБ трябва да бъдат отстранени от управлението. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.

България може да бъде свободна страна. В България може да има честни и справедливи правила, просветени и почтени институции. България може да е страна, която да използва настоящата криза, за да премине на нова скорост и радикално да се модернизира.

Нуждаем се от честни избори и от истинска промяна, за да отприщим потенциала на нацията. Това е нашето разбиране за дълг и патриотизъм.

България може много повече!

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 871 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *