„Демократична България“: Амбициите ни са да вземем замаскирания трети мандат на ДПС

Единствената пълна листа, която се яви в Районната избирателна комисия днес почти в цялост, бе на „Демократична България“.

Както вече Разград24/7 съобщи, неин водач е заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров. Първоначално останалите кандидати бяха обявени по азбучен ред, днес стана ясен и редът в бюлетината. Втори в листата е разградският предприемач и общински съветник Милен Минчев, трети земеделският производител от Брестовене Нихат Расим, четвърти – разградския предприемач и общински съветник Огнян Обрешков, пети – общопрактикуващият лекар д-р Деян Коларов,  шести – исперихският предприемач и общински съветник Юнуз Хаккъ, седми – исперихският предприемач и общински съветник Дамян Милев и осми – компютърният специалист и служител в Община Разград Деян Пейчев. Д-р Коларов бе единственият отсъстващ от тази листа, което е оправдано с оглед професията му.

Водачът на листата Мирослав Грънчаров бе лаконичен след регистрацията. Той обяви амбициите на „Демократична България“ „да вземем третия мандат, който ДПС заявиха, защото те и сега имат три мандата, но замаскирано в друга листа“. Грънчаров вероятно визираше депутатът в предходния парламент от групата на ГЕРБ Гюнай Хюсмен, който няколко мандата назад бе депутат от ДПС.

Грънчаров обяви листата на „Демократична България“ за листа на диалога. По думите му десните в Разград са доказали, че могат да работят в полза на съгражданите си, загърбвайки идеологии и его, като тук аналогията бе с местната власт в Разград, където сини и червени управляват в коалиция. Мирослав Грънчаров заяви категорично, че „Демократична България“ „няма да подмени вота на нашите съграждани, в смисъл избираме Хасан, отива Иван в парламента.“. Грънчаров увери, че десните ще бъдат отговорни към този процес и този, който бъде избран, ще представлява областния център в Народното събрание, „защото досега не сме имали и в Народното събрание представител от областния център.“.

Грънчаров обобщи, че листата на „Демократична България“ за „най-честния и почтен избор, който могат да направят нашите съграждани.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *