Делян Добрев: Насърчавам гласуването с преференции, целта на ГЕРБ в Разградско е близо до първия

ГЕРБ-СДС регистрира листата си днес в присъствието на 7 от 8-те си кандидати. Оказа се, че осмият има най-основателния повод за отсъствие – на представителя на младежите от ГЕРБ Мустафа Мустафов от Лозница му се родил син и днес било изписването във Варна.

Листата пред медиите представи областният председател на ГЕРБ Владимир Димитров. Той увери, че политическата сила след Великденските празници влиза в кампанията смирено и с уважение, категоричен бе, че ГЕРБ-СДС в Разградско ще води позитивна кампания с цел да увеличи доверието сред хората.

Владимир Димитров заяви, че листата е балансирана, с представители на всички общини. При представянето й стана ясно, че осезателен дисбаланс има само по полов признак – само един  от осемте кандидати е жена.

Като многократно избиран за депутат, а също и бивш министър и известен български политик бе представен водачът Делян Добрев. Той самият бе категоричен, че не е водач про форма, макар да води листа и в родното си Хасково, а приема номинацията като голяма отговорност. Обеща всяка седмица от кампанията да е в Лудогорието за срещи с хората, за да бъдат убедени, че листата на ГЕРБ-СДС е правилната. Целта е да увеличим значително резултата на ГЕРБ от последните избори, който по думите на Добрев е доста слаб. Водачът на листата заяви още, че насърчава гласуването с преференции, като без притеснение даде пример как през 2021 г. в хасковската листа като водач е бил изпреварен от кандидат на по-задно място в листата.

Делян Добрев призна, че ГЕРБ-СДС не може да стане първа сила в Разградска област, но амбицията е по брой гласове да е близо до първия и да покаже убедителен и много по-висок резултат от конкурентите.

„Истинската работа за Разград и областта започва след изборите, ако хората ни гласуват доверие. ГЕРБ ще има основна роля в правителството и ще направим всичко възможно, за да подкрепим общините в региона“ – заяви Делян Добрев.

Той направи кратка ретроспекция на отминалите 3 години, в които промяна не се е случила, а е натрупана 30% инфлация и 20 милиарда дългове, с които се плаща увеличението на заплатите.

Подкрепи го вторият в листата и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен, който бе представен от областния лидер като “утвърден политик в нашия региовн”. Хюсмен нарече промяната през последните години „лъжлива“ и припомни свършеното за Лудогорието от последното правителство на Бойко Борисов през 2017-2021 г.

Трети в листата е областният управител и областен лидер на ГЕРБ Владимир Димитров.

Четвъртото има е донякъде изненада в листата на ГЕРБ-СДС, но не много неочаквана. Теодор Ролев е отскоро лидер на СДС, което е в коалиция с партията на Борисов. Владимир Димитров го представи като дясностоящ политик с десни мисли. Самият Ролев опонира на водача на листата по отношение на тезата му, че желаната от хората промяна не се е случила. „Случи се, но не в посоката, в която хората очакваха. Очакването бе добро, а се случи лошо. Учениците ще плащат в бъдеще увеличените пенсии на бабите и дядовците си.“ – заяви Ролев.

Единствената дама в листата е на пета позиция. Валентина Френкева е общински съветник от ГЕРБ от основаването на разградската структура на партията, дългогодишен директор на Областна дирекция „Земеделие“.

На шеста позиция е общинският лидер на ГЕРБ в Исперих Христо Аргилов, на седма – общинският съветник в Кубрат Цветомир Цонев, а осми – Мустафа Мустафов от Лозница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *